
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Rata Rata | |
2 bucati bucata | Varza alba Varza alba | |
3 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
3 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
150 g g | Slanina de porc afumata Slanina de porc afumata | |
10 g g | Chimen Chimen | |
30 ml ml | Vin alb Vin alb | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
50 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
5 g g | Cimbru Cimbru |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRata pe varza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiem julienne subtire varza alba si o frecam cu sare. Tocam marunt ceapa, morcovi si slanina.
Intr-o cratita prajim ceapa, morcovii, slanina si chimenul pana se rumenesc, apoi adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore. Punem varza in cratita si amestecam. Acoperim varza cu un capac in asa fel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarba, punem un pahar de apa peste varza.
Imediat ce varza este aproape gata, asezam totul intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat ar fi un vas de lut cu capac asemanator celui pentru sarmale. Incingem cuptorul la 170?C. Peste varza punem rata pe care o masam inainte cu sare, piper, ulei de masline si cimbru uscat.
Dam vasul acoperit la cuptor timp de 2 ore, apoi scoatem capacul si il mai tinem in cuptor 30 de minute pana se rumeneste rata. Dupa ce rata este gatita, amestecam varza sa se incorporeze grasimea scursa din rata, dupa aceea punem mararul tocat peste varza. Servim fierbinte langa un pahar de vin.