meriți să fii surprins
Rata pe varza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
2 bucati bucata Varza alba Varza alba
3 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
3 bucati bucata Morcovi Morcov
150 g g Slanina de porc afumata Slanina de porc afumata
10 g g Chimen Chimen
30 ml ml Vin alb Vin alb
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
5 g g Cimbru Cimbru

Rata pe varza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(11)

Mod de preparare

Taiem julienne subtire varza alba si o frecam cu sare. Tocam marunt ceapa, morcovi si slanina.

Intr-o cratita prajim ceapa, morcovii, slanina si chimenul pana se rumenesc, apoi adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore. Punem varza in cratita si amestecam. Acoperim varza cu un capac in asa fel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarba, punem un pahar de apa peste varza.

Imediat ce varza este aproape gata, asezam totul intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat ar fi un vas de lut cu capac asemanator celui pentru sarmale. Incingem cuptorul la 170?C. Peste varza punem rata pe care o masam inainte cu sare, piper, ulei de masline si cimbru uscat.

Dam vasul acoperit la cuptor timp de 2 ore, apoi scoatem capacul si il mai tinem in cuptor 30 de minute pana se rumeneste rata. Dupa ce rata este gatita, amestecam varza sa se incorporeze grasimea scursa din rata, dupa aceea punem mararul tocat peste varza. Servim fierbinte langa un pahar de vin.

1 oferte

Rață proaspătă, evisceratăRață proaspătă, eviscerată
Rață proaspătă, eviscerată
25.03 - 31.03
-17%
2,29
1,89Lei