meriți să fii surprins
Supa crema de rosii gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1,5 kg kg Rosii Rosie
300 g g Branza Cheddar Branza Cheddar
120 g g Jambon Jambon
100 g g Paste tagliolini Paste tagliolini
Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
(dupa gust)
Usturoi Usturoi
(dupa gust)
3 bucati bucata Ceapa Ceapa
30 g g Busuioc Busuioc
(proaspat)
40 g g Usturoi Usturoi

Supa crema de rosii gratinata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(49)

Mod de preparare

Rosiile se cresteaza si se oparesc. Se curata de coaja si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC timp de 15 minute. Intr-o oala se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, se adauga busuiocul si rosiile coapte. Se lasa la fiert pana obtinem supa de rosii. Se adauga o lingura de zahar pentru a taia din aciditate, apoi se pune in blender, se mixeaza si apoi se strecoara. Se rup si se fierb tagliolini separat.

Cele 3 tipuri de Cheddar se rad si se amesteca impreuna cu jamon taiat julienne subtire. Se pun tagliolini fierti intr-un bol termorezistent, apoi se pune supa si se presara deasupra cascavalul ras cu jamon si se gratineaza la cuptor pana cand se rumeneste cascavalul.

Se serveste fierbinte si se garniseste cu ulei de masline aromat cu usturoi.

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!