
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1,5 kg kg | Rosii Rosie | ||
300 g g | Branza Cheddar Branza Cheddar | ||
120 g g | Jambon Jambon | ||
100 g g | Paste tagliolini Paste tagliolini | ||
Ulei de masline extravirgin
Ulei de masline extravirgin (dupa gust) | |||
Usturoi
Usturoi (dupa gust) | |||
3 bucati bucata | Ceapa Ceapa | ||
30 g g | Busuioc
Busuioc (proaspat) | ||
40 g g | Usturoi Usturoi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa crema de rosii gratinata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Rosiile se cresteaza si se oparesc. Se curata de coaja si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC timp de 15 minute. Intr-o oala se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, se adauga busuiocul si rosiile coapte. Se lasa la fiert pana obtinem supa de rosii. Se adauga o lingura de zahar pentru a taia din aciditate, apoi se pune in blender, se mixeaza si apoi se strecoara. Se rup si se fierb tagliolini separat.
Cele 3 tipuri de Cheddar se rad si se amesteca impreuna cu jamon taiat julienne subtire. Se pun tagliolini fierti intr-un bol termorezistent, apoi se pune supa si se presara deasupra cascavalul ras cu jamon si se gratineaza la cuptor pana cand se rumeneste cascavalul.
Se serveste fierbinte si se garniseste cu ulei de masline aromat cu usturoi.
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!