meriți să fii surprins
Coq au vin

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
4 bucati bucata Costita afumata Costita afumata
250 g g Ciuperci Ciuperci
5 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 catei catel Usturoi Usturoi
200 ml ml Vin de masa Vin de masa
150 ml ml Supa de pui Supa de pui
150 g g Rosii tocate Rosii tocate
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui

Coq au vin

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(35)

Mod de preparare

1. Taiati puiul in bucati, dati-le prin faina si prajiti-le in ulei bine incins. Lasati-le sa se rumeneasca, scoateti-le si scurgeti-le.

2. Intr-o alta cratita infierbantati restul de ulei si rumeniti in el costita si ceapa taiate bucatale, alaturi de usturoiul sfarmat, amestecand frecvent.

3. Adaugati bucatile de pui, vinul, supa de pui si pulpa de rosii. Lasati sa dea in clocot, micsorati focul si fierbeti incet, cu capac, circa 30 de minute.

4. Adaugati ciupercile maruntite, frunzele de dafin si cimbrul, amestecati bine si lasati sa fiarba incet 10 minute, pana cand se inmoaie carnea si se ingroasa usor sosul. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.