
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake cu lamaie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc la blender sau cu ajutorul unui sucitor, apoi se combina cu untul topit. Biscuitii cu unt se folosesc pentru a tapeta baza unei forme de prajituri si se lasa la frigider.
Gelatina se inmoaie timp de 5 minute in sucul de lamaie si se adauga apa daca este necesar. Amestecul se pune pe foc intr-un vas, la flacara mica, pana cand gelatina s-a dizolvat.
Crema de branza se amesteca impreuna cu zaharul, apoi se adauga iaurtul si gelatina dizolvata si se mixeaza pana se obtine o crema fina. La final se incorporeaza coaja rasa de lamaie.Se toarna peste blatul de biscuit si se lasa la frigider timp de 2-3 ore.
Pentru sosul de lamaie se pun zeama si coaja de lamaie, zaharul si untul intr-un vas si se pregatesc in bain-marie, amestecand din cand in cand, pana cand untul se topeste. Oul se bate, se adauga peste restul de ingrediente pana se incorporeaza. Se mai amesteca din cand in cand si se lasa pe foc circa 10 minute, pana cand amestecul este destul de cremos si de gros.
La final se amesteca impreuna cu zeama de la jumatate de lamaie.
Prajitura se scoate din forma, se taie si se serveste cu sos de lamaie usor caldut. Pofta buna!