meriți să fii surprins
Mini cupcakes cu ganache de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 linguri lingura Miere Miere
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
400 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
1 bucati bucata Esenta de vanilie Esenta de vanilie
2 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar Zahar
120 g g Unt Unt
1 bucati bucata Esenta de rom Esenta de rom
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 lingurite lingurita Sare iodata fina Sare iodata fina
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Cirese Cirese
(dupa gust )

Mini cupcakes cu ganache de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(12)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si punem hartiutele pentru mini-cupcakes in tava speciala. Intr-un bol mare, amestecam cu mixerul la viteza medie, 5 minute, untul si zaharul, pana avem o spuma si zaharul nu se mai simte aproape deloc. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Punem din amestecul de faina, sare si praf de copt si amestecam, apoi punem tot laptele, amestecat cu vanilia si romul, amestecam, apoi punem restul de faina si amestecam pana avem o compozitie omogena.

Punem compozitia in forme, cel mai simplu e sa faceti asta folosind 2 lingurite, una cu care luati compozitie si una cu care o impingeti in forma, astefel incat sa fie pline. Dam la cuptor 10-12 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca de tot inainte sa punem crema.

Pe un tocator de lemn, tocam ciocolata si o punem intr-un bol mare. Intr-o craticioara punem frisca, mierea si untul. Aducem pana la punctul de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cum telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Crema trebuie sa stea la rece 5-6 ore sau peste noapte pentru a se raci si intari.

Punem apoi crema intr-un pos si decoram cupcakes-urile. Pentru un plus de culoare, le putem decora cu cirese confiate Belbake.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei