meriți să fii surprins
Chec cu mascarpone si capsune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Faina Faina
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
4 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar brun Zahar brun
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
5 - 10 bucati bucata Capsuni Capsuni

Chec cu mascarpone si capsune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(30)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina o tava de chec cu dimensiuni standard (26cm).

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, vanilia, mascarpone. Amestecam pana avem o compozitie omogena. La final adaugam faina si praful de copt, amestecam bine.

Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu ajutorul spatulei. Punem fructele deasupra, apasand usor pentru a intra in aluat.

Coacem 45-50 minute sau pana checul trece testul scobitorii.

Dupa primele 40 minute, putem acoperi tava cu folie de aluminiu, mai ales daca vi se pare ca se rumeneste prea tare, dar nu e copt la interior.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Mascarpone face checul dens si umed si il ajuta sa ramana la fel timp de cateva zile bune. Mascarpone este o branza foarte cremoasa, facuta din smantana din lapte de vaca. Este un preparat foarte foarte cremos, avand un continut de grasime de circa 70%. Eu am ales sa adaug fructe in chec, dar la fel de bine puteti sa il lasati simplu sau in jumatate din compozitie sa adaugati 1-2 linguri de cacao pentru un chec bicolor, marmorat. Puteti folosi si fructe confiate sau fructe din compot, dar si nuci sau stafide.

1 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei