
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 | Faina Faina | ||
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
100 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | ||
5 - 10 bucati bucata | Capsuni Capsuni |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChec cu mascarpone si capsune
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina o tava de chec cudimensiuni standard (26cm).
Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, vanilia, mascarpone. Amestecam pana avem ocompozitie omogena. La final adaugam faina si praful de copt, amestecam bine.
Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu ajutorul spatulei. Punem fructele deasupra,apasand usor pentru a intra in aluat.
Coacem 45-50 minute sau pana checul trece testul scobitorii.
Dupa primele 40 minute, putemacoperi tava cu folie de aluminiu, mai ales daca vi se pare ca se rumeneste prea tare dar nu e copt lainterior.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: Mascarpone face checul dens si umed si il ajuta sa ramana la fel timp de cateva zile bune.Mascarpone este o branza foarte cremoasa, facuta din smantana din lapte de vaca. Este unpreparat foarte foarte cremos, avand un continut de grasime de circa 70%.Eu am ales sa adaug fructe in chec, dar la fel de bine puteti sa il lasati simplu sau in jumatate dincompozitie sa adaugati 1-2 linguri de cacao pentru un chec bicolor, marmorat.Puteti folosi si fructe confiate sau fructe din compot, dar si nuci sau stafide.