
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Pulpe de pui Pulpa de pui | ||
250 g g | Iaurt Iaurt | ||
1 lingurite lingurita | Boia de ardei
Boia de ardei (dulce ) | ||
5 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
0,5 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
30 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
600 g g | Castraveti Castravete | ||
2 linguri lingura | Otet alb Otet alb | ||
1 lingurite lingurita | Zahar Zahar | ||
1 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | |||
600 g g | Orez bob lung Orez bob lung |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPulpe de pui cu iaurt si orez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam ingredientele pentru marinada pana cand formam o solutie omogena, cu care apoi ungem foarte bine pulpele de pui. Lasam amestecul la frigider minimum 2 ore (ideal ar fi 24 de ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda), apoi punem pulpele intr-o tava la cuptor, timp de 45 de minute, la 180 grade C.
Intre timp, pregatim salata si garnitura. Pentru salata taiem castravetii rondele fine si le asezonam cu uleiul, otetul si zaharul, apoi le lasam la frigider timp de 10 minute pentru ca aromele sa se fixeze, nu insa inainte de potrivi si de sare si piper, dupa gust.
Orezul servit alaturi de pulpe si salata trebuie sa fie unul simplu, care sa complimenteze preparatul principal puternic aromat, asa ca acesta trebuie doar fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si potrivit de sare si piper.
Pulpele, alaturi de salata si orez pot fi insotite de un pahar de vin alb sec sau demisec. Pofta buna!