
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurcan umplut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatirea curcanului: Dupa ce am curatat curcanul, incepand de la cap, ridicam delicat pielea, introducand usor mana, si din cand in cand aranjam pielea, pentru a nu-si pierde forma. Realizam aceasta operatiune cu curcanul asezat pe spate. Desprindem pielea mai intai de pe piept, si apoi de la pulpe. Dupa ce am desprins pielea, incepem sa masam cu unt carnea de sub piele, astfel incat pe durata coacerii vom avea mai putine probleme cu ruperea pielii, iar curcanul va fi mai moale. Putem adauga si un pic de sare si un pic de piper, dar este necesara multa atentie. Pe durata coacerii, vom hidrata curcanul incontinuu cu zeama rezultata din coacere, astfel incat pielea sa ramana crocanta, dar intacta.
Prepararea umpluturii:
1. Punem la inmuiat in apa calda castanele, prunele uscate, fisticul si stafidele, pentru circa 1 ora, apoi le transferam intr-o oala incapatoare. Acoperim cu lapte, adaugam foile de dafin, si fierbem toate ingredientele de mai sus la foc mic timp de 30 de minute sau pana cand devin moi.
2. Intr-un castron punem merele fara coaja si taiate cuburi, carnatii sfaramati (fara piele), prunele bucati, morcovul si ceapa tocate marunt, sare, piper si scortisoara si amestecam bine ingredientele.
3. Scurgem ingredientele care au fiert in lapte, scoatem foile de dafin, zdrobim totul cu o furculita si le adaugam la amestecul preparat mai sus. Daca amestecul este prea putin pentru curcan, putem completa cu cartofi fierti pisati cu furculita.
4. Condimentam cu sare si piper in interior, umplem curcanul cu preparatul obtinut si coasem posteriorul cu un fir gros pentru a nu se scurge amestecul.
5. Punem curcanul intr-o tava cu ulei, salvie, rozmarin, usturoi zdrobit si lasam sa se coaca la 160 de gradeCelsius aproximativ 3 ore, iar la jumatatea perioadei de coacere stropim cu vin si cu sucul care rezulta in urma coacerii, cel putin la fiecare 15 - 20 de minute. Inainte de a servi, il lasam sa se raceasca cateva minute.
Aceasta reteta este recomandata deAntonio Passarelli.