
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Pulpe de curcan Pulpa de curcan | ||
4 bucati bucata | Rosii uscate Rosii uscate | ||
2 fire fir | Rozmarin Rozmarin | ||
3 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
3 bucati bucata | Ardei gras
Ardei gras (tricolor) | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
100 g g | Ciuperci Ciuperci | ||
50 g g | Vinete Vanata | ||
1 varfuri varf | Chimen Chimen | ||
1 lingurite lingurita | Miere Miere | ||
100 ml ml | Vin spumant Vin spumant | ||
50 ml ml | Apa Apa | ||
2 lingurite lingurita | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPulpa inferioara de curcan cu rosii uscate in ulei de masline
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Crestam pulpa inferioara de curcan pe interior, in jurul osului. Desfacem un pic carnea de pe os. Apoi o punem la fiert cu un varf de sare. Este gata in momentul in care, daca o impungem, iese un lichid alb, si nu sange. O fierbem aproximativ 20-25 de minute .
2. Apoi o impanam (infingem in crestaturile carnii) cu bucati de usturoi, crengutele de rozmarin si rosiile uscate si legam totul cu o sfoara ca sa nu cada bucatile de usturoi sau rosii.
3. Tragem carnea la tigaie, pe toate partile, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Asezonam cu sare si piper.
4. Apoi o introducem la cuptor impreuna cu vinul spumant si apa, pe care le turnam deasupra. O lasam la foc mediu spre mare (sau 200 ° C, functie sus si jos) aproximativ 20-25 de minute. La fiecare 5 minute adaugam cu o lingura lichid peste pulpa, pentru a nu se usca.
5. Cu 10 minute inainte sa fie carnea gata taiem legumele bucati mari si incepem sa le prajim intr-o tigaie bine incinsa, fara ulei sau unt. Asezonam cu sare si piper si amestecam incontinuu. Se vor prinde un pic, dar vor avea o culoare ca de legume facute la gratar si vor iesi foarte gustoase.
6. Dupa aproximativ 10 minute de amestecat continuu (cand vor fi deja patrunse, dar usor tari in interior) adaugam chimenul si mierea, oprim focul si amestecam pentru ca legumele sa preia din acest gust intens si parfumat. Curcanul se serveste cald, impreuna cu legumele. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.