meriți să fii surprins
Piept de curcan cu sos Creole

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

850 g g Piept de curcan Piept de curcan
(dezosat)
500 ml ml Rosii pasate Rosii pasate
60 g g Usturoi Usturoi
15 g g Zahar Zahar
120 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
2 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
15 g g Cimbru Cimbru
2 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
150 g g Morcovi Morcov
150 g g Telina Telina
2 foi foaie Foi de dafin Foaie de dafin
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
100 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Piept de curcan cu sos Creole

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(0)

Mod de preparare

Intr-o cratita calim legumele taiate cuburi foarte mici in acelasi timp cu foile de dafin si cimbru. Dupa ce sunt calite bine, adaugam zaharul, caramelizam si adaugam sosul de rosii.

Lasam sa fiarba la foc mic pana se reduce 1 sfert din cantitatea initiala. Gustam si asezonam cu sare si piper. Taiem pieptul de curcan in steak-uri de 100 de grame si le prajim pe tigaia gratar doar cu ulei de masline, sare si piper. Imediat ce pieptul de curcan este gatit, il dam la cuptor cu sos Creole timp de 15 minute la 170 grade C.

Pentru un plus de savoare, imediat ce sosul este gata adaugam unt. Servim alaturi de cartofi copti si legume sote!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei