meriți să fii surprins
Pui cu lamaie la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

6 bucati bucata Pulpe de pui Pulpa de pui
(superioare, fara piele)
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
2 bucati bucata Morcovi Morcov
25 g g Unt Unt
1 bucati bucata Lamai Lamaie
6 catei catel Usturoi Usturoi
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper
Oregano Oregano
250 ml ml Supa de pui Supa de pui
500 g g Cartofi Cartof
Ulei Ulei
15 g g Unt Unt
20 g g Faina Faina
200 ml ml Supa de pui Supa de pui
(ramasa in tava)

Pui cu lamaie la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:05 h
(534)

Mod de preparare

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180 °C.

Curata pulpele de pui de eventualele resturi de os sau de cartilaj. Pregateste supa de pui.

Pune pulpele intr-o tava termorezistenta. Adauga legumele: ceapa, morcovii (taiati pe lungime), untul, feliile de lamaie, capatana de usturoi taiata in jumatate si usturoiul tocat. Adauga si patrunjelul tocat marunt, asezoneaza cu sare, piper si oregano. La final, toarna supa de pui.

Da la cuptor, timp de 1 ora sau pana se rumenesc bucatile de pui si scade supa.

Pasul 2

Spala cartofii, curata-i si taie-i rondele groase de 1 cm. Asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei.

Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Baga-i la cuptor, la 180 °C, timp de 35-40 minute.

Pasul 3

Pregateste un sos din unt cu faina. Incalzeste untul intr-un vas, adauga faina si gateste impreuna timp de 30 secunde sau pana se omogenizeaza.

Stinge totul cu supa ramasa in tava de la pui si amesteca la foc mic astfel incat sa nu se formeze cocolase.

Fierbe sosul 4, 5 minute si este gata!

Pui cu lamaie la cuptor
2:05 h

Pui cu lamaie la cuptor

Ingrediente

Pulpa de pui (superioare, fara piele)
6 bucata
Ceapa
1 bucata
Morcov
2 bucata
Unt
25 g
Lamaie
1 bucata
Usturoi
6 catel
Patrunjel
1 legatura
Sare
Piper
Oregano
Supa de pui
250 ml
Cartof
500 g
Ulei
Unt
15 g
Faina
20 g
Supa de pui (ramasa in tava)
200 ml
Pui cu lamaie la cuptor
1:15 h

Pasul 1

Pui cu lamaie la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 180 °C.

Curata pulpele de pui de eventualele resturi de os sau de cartilaj. Pregateste supa de pui.

Pune pulpele intr-o tava termorezistenta. Adauga legumele: ceapa, morcovii (taiati pe lungime), untul, feliile de lamaie, capatana de usturoi taiata in jumatate si usturoiul tocat. Adauga si patrunjelul tocat marunt, asezoneaza cu sare, piper si oregano. La final, toarna supa de pui.

Da la cuptor, timp de 1 ora sau pana se rumenesc bucatile de pui si scade supa.

Pulpa de pui (superioare, fara piele): 6 bucata
Ceapa: 1 bucata
Morcov: 2 bucata
Unt: 25 g
Lamaie: 1 bucata
Usturoi: 6 catel
Patrunjel: 1 legatura
Sare
Piper
Oregano
Supa de pui: 250 ml
Pui cu lamaie la cuptor
45 min

Pasul 2

Cartofi la cuptor

Spala cartofii, curata-i si taie-i rondele groase de 1 cm. Asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei.

Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Baga-i la cuptor, la 180 °C, timp de 35-40 minute.

Cartof: 500 g
Sare
Piper
Oregano
Ulei
Pui cu lamaie la cuptor
5 min

Pasul 3

Sos din unt cu faina

Pregateste un sos din unt cu faina. Incalzeste untul intr-un vas, adauga faina si gateste impreuna timp de 30 secunde sau pana se omogenizeaza.

Stinge totul cu supa ramasa in tava de la pui si amesteca la foc mic astfel incat sa nu se formeze cocolase.

Fierbe sosul 4, 5 minute si este gata!

Unt: 15 g
Faina: 20 g
Supa de pui (ramasa in tava): 200 ml
Pui cu lamaie la cuptor

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3