
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Pulpe de pui
Pulpa de pui (superioare, fara piele) | ||
1 bucati bucata | Ceapa Ceapa | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
25 g g | Unt Unt | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
6 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper | |||
Oregano Oregano | |||
250 ml ml | Supa de pui Supa de pui | ||
500 g g | Cartofi Cartof | ||
Ulei Ulei | |||
15 g g | Unt Unt | ||
20 g g | Faina Faina | ||
200 ml ml | Supa de pui
Supa de pui (ramasa in tava) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPui cu lamaie la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Preincalzeste cuptorul la 180 °C.
Curata pulpele de pui de eventualele resturi de os sau de cartilaj. Pregateste supa de pui.
Pune pulpele intr-o tava termorezistenta. Adauga legumele: ceapa, morcovii (taiati pe lungime), untul, feliile de lamaie, capatana de usturoi taiata in jumatate si usturoiul tocat. Adauga si patrunjelul tocat marunt, asezoneaza cu sare, piper si oregano. La final, toarna supa de pui.
Da la cuptor, timp de 1 ora sau pana se rumenesc bucatile de pui si scade supa.
Pasul 2
Spala cartofii, curata-i si taie-i rondele groase de 1 cm. Asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei.
Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Baga-i la cuptor, la 180 °C, timp de 35-40 minute.
Pasul 3
Pregateste un sos din unt cu faina. Incalzeste untul intr-un vas, adauga faina si gateste impreuna timp de 30 secunde sau pana se omogenizeaza.
Stinge totul cu supa ramasa in tava de la pui si amesteca la foc mic astfel incat sa nu se formeze cocolase.
Fierbe sosul 4, 5 minute si este gata!