meriți să fii surprins
Prajitura rasturnata cu caise

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

16 bucati bucata Caise Caisa
35 g g Unt Unt
3 linguri lingura Zahar Zahar
5 bucati bucata Albusuri Albus
130 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
5 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
0,5 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
130 g g Faina Faina

Prajitura rasturnata cu caise

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(31)

Mod de preparare

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm. Preincalzim cuptorul la 180°C.

Spalam, curatam caisele de samburi si asezam caisele in tava, astfel incat sa umplem toata tava cu jumatatile de caise. Punem bucatelele de unt rece printre jumatatile de caise, presaram 3 linguri de zahar si apoi pregatim aluatul.

Intr-un bol, adaugam albusurile celor 5 oua si mixam pana se formeaza o spuma. Apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul sau obtinem o spuma ferma. Adaugam si zaharul vanilinat si mixam din nou. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand in continuare, dar scurt, cat sa omogenizam compozitia. Apoi coaja de lamaie si faina si incorporam bine, cu miscari usoare de jos in sus, cu ajutorul unei spatule. Turnam aluatul peste caisele din tava  si dam la cuptor, la 180 °C timp de 30 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca pandispanul este bine copt.

Rasturnam prajitura imediat ce o scoatem din cuptor, astfel: punem un platou deasupra tavii si rasturnam rapid, dintr-o singura miscare.

Lasam prajitura sa se raceasca, presaram zahar pudra si apoi servim.

Pofta buna!