meriți să fii surprins
Tiramisu cu limoncello

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

360 ml ml Apa Apa
70 g g Zahar Zahar
240 ml ml Lichior de lamaie Lichior de lamaie
(limoncello)
45 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
4 bucati bucata Lamai Lamaie
(coaja si zeama)
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
100 g g Unt Unt
2 pachete pachet Piscoturi Piscot
680 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
80 ml ml Lichior de lamaie Lichior de lamaie
(limoncello)
60 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
480 g g Frisca Frisca
67 g g Zahar Zahar

Tiramisu cu limoncello

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(136)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un vas, amestecati apa cu zaharul si punem pe foc mediu. Amestecati pana cand se dizolva zaharul. Luati de pe foc si amestecati limoncello cu sucul de lamaie. Turnati siropul intr-un vas si lasati sa se raceasca.

Pasul 2

Puneti coaja de lamaie, sucul de lamaie, zaharul si untul intr-un vas termorezistent. Apoi il fierbeti la bain marie, amestecand continuu, pana cand se topeste untul.

Dati la o parte si cu ajutorul unui mixer adaugati ouale si galbenusul in amestecul de lamaie. Mixati pana cand se omogenizeaza bine toate ingredientele si apoi puneti din nou la foc, pana cand se atinge punctul de fierbere, timp de 10 – 13 minute. Continutul este gata cand capata consistenta unei creme.

Dati la o parte de sursa de caldura si amestecati din cand in cand pana cand se raceste. Imediat ce s-a racit, puneti lemon curdul in borcan si pastrati la frigider pana la utilizare.

Pasul 3

Puneti mascarponele intr-un bol si mixati-l timp de 30 secunde la viteza mica pentru a se omogeniza.

Adaugati lemon curd sau crema de lamaie si amestecati pana se combina. Apoi adaugati limoncello si sucul de lamaie si amestecati din nou.

Intr-un alt bol bateti frisca cu zaharul.

Luati 1/3 din frisca si amestecati-o in crema de mascarpone. Incorporati cu grija si restul de frisca.

Pregatiti tava in care faceti tiramisu.

Inmuiati rapid pe ambele parti piscoturile si asezati un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema, un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema si tot asa pana umpleti tava. Aveti grija sa terminati cu un rand de crema.

Acoperiti tava cu folie si lasati-o la frigider peste noapte.

Decorati cu frisca si coaja de lamaie.

Pofta buna!

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Tiramisu cu limoncello
20 min

Tiramisu cu limoncello

Ingrediente

Apa
360 ml
Zahar
70 g
Lichior de lamaie (limoncello)
240 ml
Zeama de lamaie
45 ml
Lamaie (coaja si zeama)
4 bucata
Zahar pudra
200 g
Ou
3 bucata
Galbenus
1 bucata
Unt
100 g
Piscot
2 pachet
Branza mascarpone
680 g
Lichior de lamaie (limoncello)
80 ml
Zeama de lamaie
60 ml
Frisca
480 g
Zahar
67 g
Tiramisu cu limoncello
5 min

Pasul 1

Sirop de limoncello

Intr-un vas, amestecati apa cu zaharul si punem pe foc mediu. Amestecati pana cand se dizolva zaharul. Luati de pe foc si amestecati limoncello cu sucul de lamaie. Turnati siropul intr-un vas si lasati sa se raceasca.

Apa: 360 ml
Zahar: 70 g
Lichior de lamaie (limoncello): 240 ml
Zeama de lamaie: 45 ml
Tiramisu cu limoncello
10 min

Pasul 2

Lemon curd

Puneti coaja de lamaie, sucul de lamaie, zaharul si untul intr-un vas termorezistent. Apoi il fierbeti la bain marie, amestecand continuu, pana cand se topeste untul.

Dati la o parte si cu ajutorul unui mixer adaugati ouale si galbenusul in amestecul de lamaie. Mixati pana cand se omogenizeaza bine toate ingredientele si apoi puneti din nou la foc, pana cand se atinge punctul de fierbere, timp de 10 – 13 minute. Continutul este gata cand capata consistenta unei creme.

Dati la o parte de sursa de caldura si amestecati din cand in cand pana cand se raceste. Imediat ce s-a racit, puneti lemon curdul in borcan si pastrati la frigider pana la utilizare.

Lamaie (coaja si zeama): 4 bucata
Zahar pudra: 200 g
Ou: 3 bucata
Galbenus: 1 bucata
Unt: 100 g
Tiramisu cu limoncello
5 min

Pasul 3

Tiramisu cu limoncello

Puneti mascarponele intr-un bol si mixati-l timp de 30 secunde la viteza mica pentru a se omogeniza.

Adaugati lemon curd sau crema de lamaie si amestecati pana se combina. Apoi adaugati limoncello si sucul de lamaie si amestecati din nou.

Intr-un alt bol bateti frisca cu zaharul.

Luati 1/3 din frisca si amestecati-o in crema de mascarpone. Incorporati cu grija si restul de frisca.

Pregatiti tava in care faceti tiramisu.

Inmuiati rapid pe ambele parti piscoturile si asezati un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema, un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema si tot asa pana umpleti tava. Aveti grija sa terminati cu un rand de crema.

Acoperiti tava cu folie si lasati-o la frigider peste noapte.

Decorati cu frisca si coaja de lamaie.

Pofta buna!

Piscot: 2 pachet
Branza mascarpone: 680 g
Lichior de lamaie (limoncello): 80 ml
Zeama de lamaie: 60 ml
Frisca: 480 g
Zahar: 67 g
Tiramisu cu limoncello

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3