
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTiramisu cu limoncello
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un vas, amestecati apa cu zaharul si punem pe foc mediu. Amestecati pana cand se dizolva zaharul. Luati de pe foc si amestecati limoncello cu sucul de lamaie. Turnati siropul intr-un vas si lasati sa se raceasca.
Pasul 2
Puneti coaja de lamaie, sucul de lamaie, zaharul si untul intr-un vas termorezistent. Apoi il fierbeti la bain marie, amestecand continuu, pana cand se topeste untul.
Dati la o parte si cu ajutorul unui mixer adaugati ouale si galbenusul in amestecul de lamaie. Mixati pana cand se omogenizeaza bine toate ingredientele si apoi puneti din nou la foc, pana cand se atinge punctul de fierbere, timp de 10 – 13 minute. Continutul este gata cand capata consistenta unei creme.
Dati la o parte de sursa de caldura si amestecati din cand in cand pana cand se raceste. Imediat ce s-a racit, puneti lemon curdul in borcan si pastrati la frigider pana la utilizare.
Pasul 3
Puneti mascarponele intr-un bol si mixati-l timp de 30 secunde la viteza mica pentru a se omogeniza.
Adaugati lemon curd sau crema de lamaie si amestecati pana se combina. Apoi adaugati limoncello si sucul de lamaie si amestecati din nou.
Intr-un alt bol bateti frisca cu zaharul.
Luati 1/3 din frisca si amestecati-o in crema de mascarpone. Incorporati cu grija si restul de frisca.
Pregatiti tava in care faceti tiramisu.
Inmuiati rapid pe ambele parti piscoturile si asezati un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema, un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema si tot asa pana umpleti tava. Aveti grija sa terminati cu un rand de crema.
Acoperiti tava cu folie si lasati-o la frigider peste noapte.
Decorati cu frisca si coaja de lamaie.
Pofta buna!