
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
blat
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
200 g g | Zahar Zahar | ||
100 ml ml | Ulei Ulei | ||
3 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
300 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
20 g g | Praf de copt Praf de copt | ||
100 g g | Ciocolata Ciocolata | ||
Esenta de vanilie
Esenta de vanilie (dupa gust) |
glazura
250 ml ml | Lapte condensat Lapte condensat | ||
170 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | ||
25 g g | Cacao Cacao | ||
25 g g | Cafea Cafea | ||
25 g g | Unt Unt | ||
200 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte |
decor
20 g g | Ciocolata Ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura de morcovi cu glazura de cafea si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalati, curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Intr-un bol, adaugati ouale si zaharul si mixati bine pana isi dubleaza volumul. Apoi, adaugati uleiul si morcovii si mixati. Puneti amestecul deoparte.
Intr-un alt bol, puneti faina, praful de copt, amestecul de oua cu morcovi si amestecati bine totul.
Adaugati ciocolata taiata fasii si esenta de vanilie.
Omogenizati bine totul si turnati amestecul intr-o tava de guguluf unsa cu unt. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 50 minute.
Intre timp, pregatiti glazura.
Puneti pe foc un vas, adaugati laptele condensat, frisca lichida, cacao, cafeaua si untul. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul.
Dupa ce ati luat de pe foc, adaugati si ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Amestecati bine pana se topeste ciocolata cu lapte. Veti obtine o glazura delicioasa de ciocolata.
Dupa ce scoateti si lasati la racit prajitura cu morcovi, turnati glazura de ciocolata si in mijloc ornati cu ciocolata taiata fasii. Pofta buna!