meriți să fii surprins
Prajitura de morcovi cu glazura de cafea si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

4 bucati bucata Oua Ou
200 g g Zahar Zahar
100 ml ml Ulei Ulei
3 bucati bucata Morcovi Morcov
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
20 g g Praf de copt Praf de copt
100 g g Ciocolata Ciocolata
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)

glazura

250 ml ml Lapte condensat Lapte condensat
170 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
25 g g Cacao Cacao
25 g g Cafea Cafea
25 g g Unt Unt
200 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte

decor

20 g g Ciocolata Ciocolata

Prajitura de morcovi cu glazura de cafea si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(63)

Mod de preparare

Spalati, curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Intr-un bol, adaugati ouale si zaharul si mixati bine pana isi dubleaza volumul. Apoi, adaugati uleiul si morcovii si mixati. Puneti amestecul deoparte.

Intr-un alt bol, puneti faina, praful de copt, amestecul de oua cu morcovi si amestecati bine totul.

Adaugati ciocolata taiata fasii si esenta de vanilie.

Omogenizati bine totul si turnati amestecul intr-o tava de guguluf unsa cu unt. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 50 minute.

Intre timp, pregatiti glazura.

Puneti pe foc un vas, adaugati laptele condensat, frisca lichida, cacao, cafeaua si untul. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul.

Dupa ce ati luat de pe foc, adaugati si ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Amestecati bine pana se topeste ciocolata cu lapte. Veti obtine o glazura delicioasa de ciocolata.

Dupa ce scoateti si lasati la racit prajitura cu morcovi, turnati glazura de ciocolata si in mijloc ornati cu ciocolata taiata fasii. Pofta buna!