meriți să fii surprins
Prajitura cu crema de cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 ml ml Cafea instant Cafea instant
200 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
250 g g Unt Unt
100 ml ml Amaretto Amaretto
300 g g Zahar pudra Zahar pudra
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
2 bucati bucata Oua Ou
Cacao Cacao
(pentru decor)

Prajitura cu crema de cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(5)

Mod de preparare

Puneti intr-un vas cafeaua si ciocolata. Cand incepe sa se topeasca, adaugati si untul si amestecati usor pana se topeste si acesta. Luati de pe foc si adaugati amaretto si zaharul. Lasati la racit.

Dupa ce s-a racit, puneti intr-un bol faina, praful de copt si amestecati cu ajutorul unui tel cu crema de ciocolata, treptat pana se incorporeaza bine. Apoi puneti ouale batute si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Coaceti prajitura la 150°C timp de o ora si jumatate. Dupa ce o scoateti de la cuptor, lasati-o la racit.

Intre timp, pregatiti crema, astfel: amestecati mascarpone cu amaretto, cafea si zahar. Omogenizati bine si bagati crema la frigider pana ornati prajitura.

Dupa ce s-a racit bine, pudrati cu cacao si serviti cu crema de cafea pregatita anterior.