meriți să fii surprins
Prajitura cu coacaze si crema de cacao si alune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

150 g g Unt Unt
150 g g Ciocolata Ciocolata
(neagra)
120 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
80 g g Faina Faina
Sare Sare
20 g g Cacao Cacao
50 g g Nuca Nuca
(tocate)
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
50 ml ml Lapte Lapte
50 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
3 bucati bucata Albusuri Albus

crema

300 g g Crema de branza Crema de branza
200 g g Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata

decor

Coacaze negre Coacaze negre
(rosii)
Migdale Migdale
(fulgi)

Prajitura cu coacaze si crema de cacao si alune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(21)

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Candamestecul e complet omogen, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si amestecam din nou. Lasam pe focpana se topeste zaharul. Luam de pe foc si punem amestecul deoparte.

Intr-un alt vas amestecam faina cu nucile, cacaoa si un varf de cutit sare si punem si acest amestecdeoparte.

Separam albusurile de galbenusuri.

In compozitia de ciocolata, unt si zahar adaugam galbenusurile si le incorporam bine, apoi venim cuamestecul de faina, cacao si nuci pe care il incorporam bine, adaugam laptele, frisca lichida si cele 3albusuri batute spuma.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia niveland-o cu ajutorul unei spatule.Dam la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.

Intre timp, pregatim crema: Punem crema de branza intr-un bol, adaugam si crema de cacao si alune de padure si apoi mixam panase omogenizeaza si apoi o dam la rece.

Cand s-a racit si blatul si crema, incepem sa asamblam prajitura.

Taiem blatul in trei parti egale. Punem o parte din blat pe un platou, adaugam crema, punem si coacaze,apoi punem un alt blat, iar crema, coacaze si la urma ultimul blatul, crema si ornam cu coacaze si fulgide migdale.

Lasam cateva ore la frigider sau peste noapte inainte de a taia prajitura. Pofta buna!