
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
blat
150 g g | Unt Unt | |
150 g g | Ciocolata
Ciocolata (neagra) | |
120 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
80 g g | Faina Faina | |
Sare Sare | ||
20 g g | Cacao Cacao | |
50 g g | Nuca
Nuca (tocate) | |
3 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
50 ml ml | Lapte Lapte | |
50 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
3 bucati bucata | Albusuri Albus |
crema
300 g g | Crema de branza Crema de branza | |
200 g g | Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata |
decor
Coacaze negre
Coacaze negre (rosii) | ||
Migdale
Migdale (fulgi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu coacaze si crema de cacao si alune
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Candamestecul e complet omogen, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si amestecam din nou. Lasam pe focpana se topeste zaharul. Luam de pe foc si punem amestecul deoparte.
Intr-un alt vas amestecam faina cu nucile, cacaoa si un varf de cutit sare si punem si acest amestecdeoparte.
Separam albusurile de galbenusuri.
In compozitia de ciocolata, unt si zahar adaugam galbenusurile si le incorporam bine, apoi venim cuamestecul de faina, cacao si nuci pe care il incorporam bine, adaugam laptele, frisca lichida si cele 3albusuri batute spuma.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia niveland-o cu ajutorul unei spatule.Dam la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.
Intre timp, pregatim crema: Punem crema de branza intr-un bol, adaugam si crema de cacao si alune de padure si apoi mixam panase omogenizeaza si apoi o dam la rece.
Cand s-a racit si blatul si crema, incepem sa asamblam prajitura.
Taiem blatul in trei parti egale. Punem o parte din blat pe un platou, adaugam crema, punem si coacaze,apoi punem un alt blat, iar crema, coacaze si la urma ultimul blatul, crema si ornam cu coacaze si fulgide migdale.
Lasam cateva ore la frigider sau peste noapte inainte de a taia prajitura. Pofta buna!