
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
200 g g | Faina Faina | |
Sare Sare | ||
0,5 plicuri plic | Drojdie uscata Drojdie uscata | |
50 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Lapte Lapte | |
80 g g | Unt Unt |
sirop
200 g g | Zahar Zahar | |
600 ml ml | Apa Apa | |
1 | Portocale
Portocala (coaja si zeama) | |
15 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom |
topping
250 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
Zmeura Zmeura | ||
Menta Menta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRum Baba
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol, pune faina, un praf de sare, drojdia uscata, zaharul si zaharul vanilinat si amesteca bine totul. Adauga ouale, laptele si amesteca din nou. Incorporeaza si untul si apoi acopera cu o folie alimentara. Lasa la dospit pentru jumatate de ora.
Pune un vas pe foc si adauga zaharul, apa, coaja si zeama de la o portocala. Lasa pe foc pana se topeste zaharul si da in clocot. Opreste focul, lasa sa se raceasca putin si apoi adauga esenta de rom. Dupa ce s-a racit, strecoara siropul.
Pregateste o tava de briose pe care unge-o cu unt.
Pune aluatul dospit intr-un posh si pune compozitia in mod egal in formele de briose . Mai lasa la dospit inca 10 minute si apoi pune la cuptor, in cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc. Dupa trecerea timpului, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in tava in care au copt.
Dupa ce s-au racit, scoate-le si pune-le in siropul strecurat, pregatit mai devreme, rand pe rand. Apoi pune-le pe un grilaj si lasa-le la scurs pana pregatesti topping-ul.
Pune smantana dulce pentru frisca intr-un bol, mixeaza, apoi adauga zaharul si mixeaza din nou pana se intareste. Ai grija, nu o bate foarte mult pentru ca se va taia.
Pune frisca intr-un posh si orneaza fiecare prajitura. Apoi orneaza cu zmeura proaspata si frunze de menta.
Pofta buna!