meriți să fii surprins
Rum Baba

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

200 g g Faina Faina
Sare Sare
0,5 plicuri plic Drojdie uscata Drojdie uscata
50 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
2 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Lapte Lapte
80 g g Unt Unt

sirop

200 g g Zahar Zahar
600 ml ml Apa Apa
1 Portocale Portocala
(coaja si zeama)
15 ml ml Esenta de rom Esenta de rom

topping

250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
Zmeura Zmeura
Menta Menta

Rum Baba

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(11)

Mod de preparare

Intr-un bol, pune faina, un praf de sare, drojdia uscata, zaharul si zaharul vanilinat si amesteca bine totul. Adauga ouale, laptele si amesteca din nou. Incorporeaza si untul si apoi acopera cu o folie alimentara. Lasa la dospit pentru jumatate de ora.

Pune un vas pe foc si adauga zaharul, apa, coaja si zeama de la o portocala. Lasa pe foc pana se topeste zaharul si da in clocot. Opreste focul, lasa sa se raceasca putin si apoi adauga esenta de rom. Dupa ce s-a racit, strecoara siropul. 

Pregateste o tava de briose pe care unge-o cu unt.

Pune aluatul dospit intr-un posh si pune compozitia in mod egal in formele de briose . Mai lasa la dospit inca 10 minute si apoi pune la cuptor, in cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc. Dupa trecerea timpului, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca  in tava in care au copt.

Dupa ce s-au racit, scoate-le si pune-le in siropul strecurat, pregatit mai devreme, rand pe rand. Apoi pune-le pe un grilaj si lasa-le la scurs pana pregatesti topping-ul.

Pune smantana dulce pentru frisca intr-un bol, mixeaza, apoi adauga zaharul si mixeaza din nou pana se intareste. Ai grija, nu o bate foarte mult pentru ca se va taia.

Pune frisca intr-un posh si orneaza fiecare prajitura. Apoi orneaza cu zmeura proaspata si frunze de menta.

Pofta buna!