meriți să fii surprins
Prajitura de ciocolata cu mascarpone si cirese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

8 bucati bucata Oua Ou
180 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
50 g g Cacao Cacao

crema

400 g g Cirese Cirese
20 g g Zahar Zahar
20 g g Amidon Amidon
200 ml ml Apa Apa
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
300 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
20 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
100 ml ml Apa Apa
(rece)
100 g g Ciocolata Ciocolata

Prajitura de ciocolata cu mascarpone si cirese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:25 h
(25)

Mod de preparare

Mod de pregatire blat: Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilinat si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina, praful de copt si incorporam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam cacao si o incorporam si pe ea cu ajutorul unei spatule.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 220°C, timp de 8 minute.

Apoi, pregatim cremele.

Spalam ciresele si le scoatem samburii.

Punem intr-un vas ciresele, zaharul, amidonul de porumb, apa si lasam pe foc mic, timp de 5 minute, amestecand bine. Cand s-a evaporate lichidul, luam de pe foc si lasam la racit.

Apoi, ne ocupam de crema de mascarpone.

Pentru inceput, hidratam gelatina. Pentru a hidrata 2 plicuri de gelatina (20 g), avem nevoie de 100 ml apa.

Intr-un bol amestecam mascarpone cu zaharul pudra. Dupa ce am omogenizat bine, adaugam frisca lichida, zaharul vanilinat si mixam foarte bine totul. Cand s-a hidratat gelatina, o topim si o adaugam in crema de mascarpone.

Luam 2 linguri de crema de mascarpone si adaugam in ciresele pregatite mai devreme (care s-au racit intre timp).

Apoi, taiem grosier ciocolata si o adaugam si pe ea in crema de mascarpone.

Dupa ce s-a racit si blatul, il taiem in jumatate si incepem sa montam prajitura intr-o tava cu inel. Punem un blat, apoi un strat de crema de mascarpone (jumatate din cantitatea obtinuta), un strat de crema cu cirese si apoi cealalta jumatate din crema de mascarpone si terminam cu cealalta jumatate de blat.

Lasam pana a doua zi la frigider si apoi portionam prajitura in dreptunghiuri sau patratele.