
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMere cu ricotta, sos de caramel si nuci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti feliile de mar, apoi adaugati ricotta, presarati scortisoara si bagati la cuptor la 180 °C, timp de o ora.
Mod de preparare sos de caramel: Adaugati intr-un bol care este pe foc, apa, zaharul si amestecati putin. Lasati pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand amestecul a inceput sa fiarba si zaharul s-a topit, continuam sa fierbem siropul pentru 10 minute sau pana cand se formeaza caramelul. Cand s-a caramelizat zaharul, adaugam untul si amestecam repede. Cand untul s-a topit, putem adauga frisca lichida si vom amesteca cu atentie pentru ca este foarte fierbinte. Amestecam foarte bine astfel incat zaharul care s-a caramelizat sa se topeasca din nousi mai fierbem caramelul pentru maxim 1 minut, amestecand continuu. Dupa 1 minut, luam caramelul de pe foc si-l transferam intr-un bol termorezistent si il vom lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Mod de servire: Scoateti, lasati 1 minut la racit, turnati caramelul si nucile taiate. Pofta buna!