meriți să fii surprins
Mere cu ricotta, sos de caramel si nuci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Mere Mar
250 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
Scortisoara macinata Scortisoara macinata
(dupa gust)
Sos de caramel Sos de caramel
(dupa gust)
100 ml ml Apa Apa
200 g g Zahar Zahar
50 g g Unt Unt
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida

Mere cu ricotta, sos de caramel si nuci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(0)

Mod de preparare

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti feliile de mar, apoi adaugati ricotta, presarati scortisoara si bagati la cuptor la 180 °C, timp de o ora.

Mod de preparare sos de caramel: Adaugati intr-un bol care este pe foc, apa, zaharul si amestecati putin. Lasati pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand amestecul a inceput sa fiarba si zaharul s-a topit, continuam sa fierbem siropul pentru 10 minute sau pana cand se formeaza caramelul. Cand s-a caramelizat zaharul, adaugam untul si amestecam repede. Cand untul s-a topit, putem adauga frisca lichida si vom amesteca cu atentie pentru ca este foarte fierbinte. Amestecam foarte bine astfel incat zaharul care s-a caramelizat sa se topeasca din nousi mai fierbem caramelul pentru maxim 1 minut, amestecand continuu. Dupa 1 minut, luam caramelul de pe foc si-l transferam intr-un bol termorezistent si il vom lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Mod de servire: Scoateti, lasati 1 minut la racit, turnati caramelul si nucile taiate. Pofta buna!