
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTort de mere cu crema de vanilie si crumble
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un vas pe foc, adauga zaharul, zaharul vanilinat si zeama de la o jumatate de lamaie.
Caleste pana se inmoaie merele. Apoi luati de pe foc si adaugati scortisoara.
Apoi lasa merele deoparte si ocupa-te pe blat.
Pasul 2
Intr-un bol, adauga untul (care este la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza foarte bine totul. Adauga cele 2 oua, laptele si amesteca bine cu o spatula si apoi pune faina si praful de copt. Omogenizeaza foarte bine totul.
Pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia in tava.
Peste compozitie, adauga merele calite si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, cu ventilatie, timp de 30 de minute.
Pasul 3
Pune un vas pe foc si adauga cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat, amidonul si amesteca foarte bine totul, cu ajutorul unui tel.
Apoi adauga laptele si amesteca pana incepe sa se ingroase si gata crema de vanilie.
Pasul 4
Intr-un bol, adauga faina, faina de migdale, praful de copt, zaharul pudra si untul.
Framanta cu mana toate ingredientele pana obtii un aluat nisipos.
Pasul 5
Dupa ce ai copt aluatul cu merele calite, timp de 30 minute, la 170°C (cu ventilatie), scoate din cuptor si lasa la racit timp de 10 minute.
Dupa cele 10 minute, adauga crema de vanilie, presara crumble-ul si mai da la copt inca 20 de minute, la 170°C (cu ventilatie) sau pana se rumeneste usor pe deasupra.
Pofta buna!