meriți să fii surprins
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

8 bucati bucata Mere Mere
(acre)
20 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
0,5 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
125 g g Unt Unt
165 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
2 bucati bucata Oua Ou
125 ml ml Lapte Lapte
225 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
2 bucati bucata Oua Ou
75 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
30 g g Amidon Amidon
300 ml ml Lapte Lapte
50 g g Faina Faina
50 g g Faina de migdale Faina de migdale
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
50 g g Unt Unt
Zahar pudra Zahar pudra

Tort de mere cu crema de vanilie si crumble

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(674)

Mod de preparare

Pasul 1

Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un vas pe foc, adauga zaharul, zaharul vanilinat si zeama de la o jumatate de lamaie.

Caleste pana se inmoaie merele. Apoi luati de pe foc si adaugati scortisoara.

Apoi lasa merele deoparte si ocupa-te pe blat.

Pasul 2

Intr-un bol, adauga untul (care este la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza foarte bine totul. Adauga cele 2 oua, laptele si amesteca bine cu o spatula si apoi pune faina si praful de copt. Omogenizeaza foarte bine totul.

Pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia in tava.

Peste compozitie, adauga merele calite si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, cu ventilatie, timp de 30 de minute.

Pasul 3

Pune un vas pe foc si adauga cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat, amidonul si amesteca foarte bine totul, cu ajutorul unui tel.

Apoi adauga laptele si amesteca pana incepe sa se ingroase si gata crema de vanilie.

Pasul 4

Intr-un bol, adauga faina, faina de migdale, praful de copt, zaharul pudra si untul.

Framanta cu mana toate ingredientele pana obtii un aluat nisipos.

Pasul 5

Dupa ce ai copt aluatul cu merele calite, timp de 30 minute, la 170°C (cu ventilatie), scoate din cuptor si lasa la racit timp de 10 minute.

Dupa cele 10 minute, adauga crema de vanilie, presara crumble-ul si mai da la copt inca 20 de minute, la 170°C (cu ventilatie) sau pana se rumeneste usor pe deasupra.

Pofta buna!

Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
1:40 h

Tort de mere cu crema de vanilie si crumble

Ingrediente

Mere (acre)
8 bucata
Zahar
20 g
Zahar vanilat
1 plic
Zeama de lamaie
0.5 bucata
Scortisoara
1 lingurita
Unt
125 g
Zahar
165 g
Zahar vanilat
1 plic
Ou
2 bucata
Lapte
125 ml
Faina
225 g
Praf de copt
1 plic
Ou
2 bucata
Zahar
75 g
Zahar vanilat
1 plic
Amidon
30 g
Lapte
300 ml
Faina
50 g
Faina de migdale
50 g
Praf de copt
1 plic
Zahar pudra
50 g
Unt
50 g
Zahar pudra
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
20 min

Pasul 1

Umplutura de mere

Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un vas pe foc, adauga zaharul, zaharul vanilinat si zeama de la o jumatate de lamaie.

Caleste pana se inmoaie merele. Apoi luati de pe foc si adaugati scortisoara.

Apoi lasa merele deoparte si ocupa-te pe blat.

Mere (acre): 8 bucata
Zahar: 20 g
Zahar vanilat: 1 plic
Zeama de lamaie: 0.5 bucata
Scortisoara: 1 lingurita
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
40 min

Pasul 2

Blat de tort

Intr-un bol, adauga untul (care este la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza foarte bine totul. Adauga cele 2 oua, laptele si amesteca bine cu o spatula si apoi pune faina si praful de copt. Omogenizeaza foarte bine totul.

Pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia in tava.

Peste compozitie, adauga merele calite si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, cu ventilatie, timp de 30 de minute.

Unt: 125 g
Zahar: 165 g
Zahar vanilat: 1 plic
Ou: 2 bucata
Lapte: 125 ml
Faina: 225 g
Praf de copt: 1 plic
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
10 min

Pasul 3

Crema de vanilie

Pune un vas pe foc si adauga cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat, amidonul si amesteca foarte bine totul, cu ajutorul unui tel.

Apoi adauga laptele si amesteca pana incepe sa se ingroase si gata crema de vanilie.

Ou: 2 bucata
Zahar: 75 g
Zahar vanilat: 1 plic
Amidon: 30 g
Lapte: 300 ml
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
5 min

Pasul 4

Crumble

Intr-un bol, adauga faina, faina de migdale, praful de copt, zaharul pudra si untul.

Framanta cu mana toate ingredientele pana obtii un aluat nisipos.

Faina: 50 g
Faina de migdale: 50 g
Praf de copt: 1 plic
Zahar pudra: 50 g
Unt: 50 g
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble
25 min

Pasul 5

Asamblare tort de mere

Dupa ce ai copt aluatul cu merele calite, timp de 30 minute, la 170°C (cu ventilatie), scoate din cuptor si lasa la racit timp de 10 minute.

Dupa cele 10 minute, adauga crema de vanilie, presara crumble-ul si mai da la copt inca 20 de minute, la 170°C (cu ventilatie) sau pana se rumeneste usor pe deasupra.

Pofta buna!

Zahar pudra
Tort de mere cu crema de vanilie si crumble

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4
5