
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort de mere cu crema de vanilie si crumble
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un vas pe foc, adauga zaharul, zaharul vanilinat si zeama de la o jumatate de lamaie.
Caleste pana se inmoaie merele. Apoi luati de pe foc si adaugati scortisoara.
Apoi lasa merele deoparte si ocupa-te pe blat.
Pasul 2
Intr-un bol, adauga untul (care este la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza foarte bine totul. Adauga cele 2 oua, laptele si amesteca bine cu o spatula si apoi pune faina si praful de copt. Omogenizeaza foarte bine totul.
Pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia in tava.
Peste compozitie, adauga merele calite si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, cu ventilatie, timp de 30 de minute.
Pasul 3
Pune un vas pe foc si adauga cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat, amidonul si amesteca foarte bine totul, cu ajutorul unui tel.
Apoi adauga laptele si amesteca pana incepe sa se ingroase si gata crema de vanilie.
Pasul 4
Intr-un bol, adauga faina, faina de migdale, praful de copt, zaharul pudra si untul.
Framanta cu mana toate ingredientele pana obtii un aluat nisipos.
Pasul 5
Dupa ce ai copt aluatul cu merele calite, timp de 30 minute, la 170°C (cu ventilatie), scoate din cuptor si lasa la racit timp de 10 minute.
Dupa cele 10 minute, adauga crema de vanilie, presara crumble-ul si mai da la copt inca 20 de minute, la 170°C (cu ventilatie) sau pana se rumeneste usor pe deasupra.
Pofta buna!