meriți să fii surprins
Cobbler cu afine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

100 g g Unt Unt
1 cesti ceasca Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 cesti ceasca Faina alba de grau Faina alba de grau
1 cesti ceasca Zahar Zahar
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
500 g g Afine Afine
3 linguri lingura Zahar Zahar
1 bucati bucata Lamai Lamaie

Cobbler cu afine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C. Topim untul la baie dde abur sau in cuptorul cu microunde. Punem untul in tava. Separat, amestecam laptele, faina, zaharul, praful de copt, miezul de pastaia de vanilie. Amestecam cu telul pana nu mai sunt cocoloase. Turnam compozitia in tava, peste unt. Amestecam afinele cu cele 3 linguri de zahar si coaja de lamaie. Punem amestecul de afine peste aluatul din tava. Dam totul la cuptor timp de 35-40 minute sau pana aluatul este frumos rumenit si bine legat.

Desi in general va recomand sa lasati orice reteta sa se racoreasca inainte de servire, sfatul este exact invers in cazul retetei de Cobbler cu afine. Se serveste fierbinte, cu inghetata alaturi. Pofta buna!

Sfaturi: Aceasta este reteta de baza pentru cobbler, asa ca o puteti adapta foarte usor la fructele pe care le aveti la indemana. Puteti folosi fructe de padure, nectarine, piersici, caise. Pe timpul iernii puteti folosi fructe din compot sau mere/perre taiate cubulete.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.