
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Biscuiti cu ovaz Biscuiti cu ovaz | |
150 g g | Unt Unt | |
390 g g | Lapte condensat Lapte condensat | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
4 bucati bucata | Limete Limeta | |
300 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
1 linguri lingura | Zahar pudra Zahar pudra | |
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (pentru decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu lime
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C. Se faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau se pun intr-o punga de plastic rezistenta si se sfarama cu un facalet).
Se amesteca cu untul topit si se asaza compozitia intr-o forma de tarta cu baza detasabila, de 22 cm (se preseaza compozitia pe baza si pe margini). Se coace la cuptor 10 minute, se scoate si se raceste.
Se pun galbenusurile intr-un bol si se bat 1 minut cu robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si se mai bat 3 minute, apoi se adauga zeama si coaja de lime si se bate totul inca 3 minute.
Se pune umplutura pe baza de biscuiti racita si se mai da la cuptor inca 15 minute. Se raceste, apoi se lasa la frigider minimum 3 ore sau peste noapte.
Pentru servit, se indeparteaza cu grija forma de copt iar pentru decorat se bate usor smantana si zaharul pudra. Se pune amestecul deasupra prajiturii si se presara coaja de lime.