
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu prune si bezea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Spala prunele, taie-le in jumatate si indeparteaza samburii. Pastreaza 2 oua intregi, iar restul de 6, separa-le (albusuri de galbenusuri). Da la rece albusurile pana pregatesti blatul.
Intr-un bol, adauga cele 2 oua intregi si galbenusurile. Mixeaza, apoi adauga zaharul si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste. Adauga si zaharul vanilinat si mixeaza din nou. Pune si uleiul si incorporeaza-l usor cu o spatula.
Dupa ce ai incorporat uleiul, adauga treptat faina. Incorporeaz-o si pune iaurtul, incorporeaza-l si pe el, apoi adauga si restul de faina si praful de copt. Amesteca usor cu spatula.
Pregateste o tava de cuptor (tapetata cu hartie de copt) si pune aluatul pregatit in tava. Niveleaza cu o spatula. Aseaza jumatatile de prune peste aluat. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute sau pana cand prajitura este usor rumenita si trece testul scobitorii.
Pasul 2
Cat prajitura este la cuptor, pregateste bezeaua. Bate albusurile cu 100 g zahar. Mixeaza pana obtii o bezea tare.
Scoate prajitura de la cuptor, intinde bezeaua, niveleaza cu o spatula si da din nou prajitura la cuptor pana ce bezeaua este aurie, 15 minute, la 150 °C.
Inainte de a felia prajitura, este ideal sa o lasi sa se raceasca pentru a o putea taia uniform.
Pofta buna!