meriți să fii surprins
Prajitura cu prune si bezea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
6 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
200 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 ml ml Ulei Ulei
350 g g Faina Faina
140 g g Iaurt Iaurt
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
800 g g Prune Prune
6 bucati bucata Albusuri Albus
100 g g Zahar Zahar

Prajitura cu prune si bezea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(274)

Mod de preparare

Pasul 1

Spala prunele, taie-le in jumatate si indeparteaza samburii. Pastreaza 2 oua intregi, iar restul de 6, separa-le (albusuri de galbenusuri). Da la rece albusurile pana pregatesti blatul.

Intr-un bol, adauga cele 2 oua intregi si galbenusurile. Mixeaza, apoi adauga zaharul  si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste. Adauga si zaharul vanilinat si mixeaza din nou. Pune si uleiul si incorporeaza-l usor cu o spatula.

Dupa ce ai incorporat uleiul, adauga treptat faina. Incorporeaz-o si pune iaurtul, incorporeaza-l si pe el, apoi adauga si restul de faina si praful de copt. Amesteca usor cu spatula.

Pregateste o tava de cuptor (tapetata cu hartie de copt) si pune aluatul pregatit in tava. Niveleaza cu o spatula. Aseaza jumatatile de prune peste aluat. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute sau pana cand prajitura este usor rumenita si trece testul scobitorii.

Pasul 2

Cat prajitura este la cuptor, pregateste bezeaua. Bate albusurile cu 100 g zahar. Mixeaza pana obtii o bezea tare.

Scoate prajitura de la cuptor, intinde bezeaua, niveleaza cu o spatula si da din nou prajitura la cuptor pana ce bezeaua este aurie, 15 minute, la 150 °C.

Inainte de a felia prajitura, este ideal sa o lasi sa se raceasca pentru a o putea taia uniform.

Pofta buna!

Prajitura cu prune si bezea
1:15 h

Prajitura cu prune si bezea

Ingrediente

Ou
2 bucata
Galbenus
6 bucata
Zahar
200 g
Zahar vanilat
1 plic
Ulei
100 ml
Faina
350 g
Iaurt
140 g
Praf de copt
1 plic
Prune
800 g
Albus
6 bucata
Zahar
100 g
Prajitura cu prune si bezea
50 min

Pasul 1

Prajitura cu prune

Spala prunele, taie-le in jumatate si indeparteaza samburii. Pastreaza 2 oua intregi, iar restul de 6, separa-le (albusuri de galbenusuri). Da la rece albusurile pana pregatesti blatul.

Intr-un bol, adauga cele 2 oua intregi si galbenusurile. Mixeaza, apoi adauga zaharul  si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste. Adauga si zaharul vanilinat si mixeaza din nou. Pune si uleiul si incorporeaza-l usor cu o spatula.

Dupa ce ai incorporat uleiul, adauga treptat faina. Incorporeaz-o si pune iaurtul, incorporeaza-l si pe el, apoi adauga si restul de faina si praful de copt. Amesteca usor cu spatula.

Pregateste o tava de cuptor (tapetata cu hartie de copt) si pune aluatul pregatit in tava. Niveleaza cu o spatula. Aseaza jumatatile de prune peste aluat. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute sau pana cand prajitura este usor rumenita si trece testul scobitorii.

Ou: 2 bucata
Galbenus: 6 bucata
Zahar: 200 g
Zahar vanilat: 1 plic
Ulei: 100 ml
Faina: 350 g
Iaurt: 140 g
Praf de copt: 1 plic
Prune: 800 g
Prajitura cu prune si bezea
25 min

Pasul 2

Bezea pentru prajitura cu prune

Cat prajitura este la cuptor, pregateste bezeaua. Bate albusurile cu 100 g zahar. Mixeaza pana obtii o bezea tare.

Scoate prajitura de la cuptor, intinde bezeaua, niveleaza cu o spatula si da din nou prajitura la cuptor pana ce bezeaua este aurie, 15 minute, la 150 °C.

Inainte de a felia prajitura, este ideal sa o lasi sa se raceasca pentru a o putea taia uniform.

Pofta buna!

Albus: 6 bucata
Zahar: 100 g
Prajitura cu prune si bezea

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2