meriți să fii surprins
Bundt cake cu mac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Bundt cake cu mac - o reteta de prajitura de casa foarte usor de realizat, cu ingrediente pe care le avem mereu la indemana in camara si in frigider sau pe care le gasim dand o fuga rapida in oricare din magazinele LIDL!

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
(mari)
150 g g Zahar tos Zahar tos
150 g g Smantana 12% Smantana 12%
2 lingurite lingurita Esenta de portocale Esenta de portocale
(sau lamaie)
100 g g Unt Unt
100 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
30 g g Mac Mac
350 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
Sare Sare

Bundt cake cu mac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(71)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 170°C, static. Pregateste tava pentr bundt cake - unge-o cu unt si faina sau spray-non stick.

Intr-un bol incapator pune untul moale, la temperatura camarei, zaharul tos si esenta de lamaie. Amesteca cu mixerul la viteza medie 1-2 minute, apoi la viteza mare 3-4 minute sau pana ai o spuma. Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adauga apoi smantana si uleiul, amesteca. La final adauga faina, sarea, macul, praful de copt.

Amesteca pana ai o compozitie omogena. Toarna compozitia in tava pregatita (este o tava pentru guguluf cu diametrul de 22cm) si niveleaza cu spatula. Coace 50-55 minute sau pana prajitura e rumenita si trece testul scobitorii. 

Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine in tava inainte de a o rasturna pe un platou.

Niveleaza marginile cu cutitul, astfel incat prajitura sa se aseze frumos pe platou. Optional, decoreaza cu ciocolata alba topita si cirese confiate. Daca folosesti ciocolata pentru a decora Bundt cake cu mac, e important sa adaugi putin ulei cand topeste ciocolata (la 200g ciocolata alba am pus o lingura ulei), astfel, chiar daca ciocolata se intareste, este totusi maleabila si poti felia prajitura fara a crapa glazura de ciocolata.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta:
Bundt cake sau gugluf sau colomba este o prajitura coapta in forma clasica, speciala. Datorita acestei forme de copt, care nu permite prajiturii sa creasca foarte mult, prajitura este foarte densa si umeda, spre deosebire de pandispan, de exemplu, care este extrem de moale si aerat. Tava speciala pentru aceasta prajitura a fost inventata de Dave Dalquist, in Norvegia. Numele de “bundt” deriva din cuvantul german “bundkuchen”, care inseamna “prajitura pentru o adunare”. Dalquist a adagat litera T, devenind astfel “bundt” si o marca ingregistrata pentru tavile speciale pe care le confectiona.

Bundt cake cu lamaie se pregateste foarte usor, nu ai nevoie decat de un bol si un mixer, dar e foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei in momentul folosirii. Asa ca, nu uita sa scoti ingredientele pe blatul de bucatarie cu 1-2 ore inainte de a incepe reteta!

3 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
Ulei de floarea-soareluiUlei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui
22.04 - 28.04
Stoc limitat!*
4,45Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei