meriți să fii surprins
Prajitura cu piure de castane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
350 g g Piure de castane Piure de castane
150 g g Migdale Migdale
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
3 linguri lingura Piure de castane Piure de castane
Macarons Macaron
(pentru decor)

Prajitura cu piure de castane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(2)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C cu ventilatie. Tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava rotunda, cu diametrul de 20cm. Dam migdalele prin blender pana sunt foarte fin macinate. Batem ouale impreuna cu zaharul pudra, pana isi dubleaza volumul. Adaugam piureul de castane, migdalele si zaharul vanilinat. Amestecam. La final adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt.

Turnam compozitia in tava si nivelam foarte bine. Batem usor tava de masa pentru a scoate excesul de aer. Dam la cuptor 45-50 minute sau pana prajitura e frumos rumenita si trece testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca complet.

Decoram prajitura cu un strat generos de piure de castane, apoi o decoram cu macarons, migdale si nuci, dupa cum ne dicteaza imaginatia si inspiratia de moment. Pofta buna!

Sfaturi utile: Puteti coace prajitura in tava rotunda sau intr-o tava dreptunghiulara de 25x35cm. Din aceeasi compozitie puteti coace muffins sau chec.

Daca doriti o prajitura mai insiropata puteti pregati un sirop de zahar ars: puneti intr-o craticioara cu fund dublu 50g zahar si le caramelizati, apoi adaugati 100ml apa. Caramelul se va intari instant, dar lasati sa fiarba pana aveti un sirop si zaharul caramelizat e topit complet. Puteti pune in sirop si esenta de rom sau vanilie, dupa gust.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.