
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
2 bucati bucata | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
150 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
100 ml ml | Bors Bors | |
10 g g | Drojdie Drojdie | |
1 linguri lingura | Zahar Zahar | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 bucati bucata | Portocale Portocala | |
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | |
Miez de nuca
Miez de nuca (dupa gust) | ||
Rahat cu aroma de fructe
Rahat cu aroma de fructe (dupa gust) | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCornulete cu rahat si nuci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Cernem faina. Amestecam uleiul cu borsul, adaugam drojdia, lingura de zahar, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si portocala. Adaugam peste faina compozitia lichida de bors si framantam aluatul.
2. Intindem aluatul si formam un cerc pe care apoi il impartim in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem nuca si rahatul (putem folosi si gem), dupa care rulam triunghiurile de la baza spre varf, obtinand cornuletele.
3. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
4. Le lasam la rece 15 minute, dupa care le coacem in cuptor la 170 grade C timp de 20-25 minute.
5. La sfarsit, le pudram cu zahar pudra vanilat.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.