meriți să fii surprins
Papanasi romanesti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Branza de vaca Branza de vaca
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
2 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
(cat cuprinde)
200 g g Smantana 20% Smantana 20%

Papanasi romanesti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(13)

Mod de preparare

Amestecati branza care a fost in prealabil scursa de zer, ouale, sarea, zaharul vanilinat si bicarbonatul de sodiu. Dupa ce ati omogenizat toate aceste ingrediente, adaugati faina, putin cate putin si continuati sa amestecati. Adaugati si restul de faina pana se incorporeaza in compozitie. Rezulta un aluat usor lipicios.

Cand modelati papanasii, puneti in palme putina faina pentru a nu se lipi. Framantati aluatul doar pana se combina toate ingredientele, dar nu mai mult, altfel, papanasii nu vor mai iesi pufosi. Lasati aluatul sa se odihneasca 8 - 10 minute si apoi reveniti sa modelati papanasii. Dupa ce s-a odihnit aluatul, luati din el o bucata, ajutandu-va de putina faina si formati atat papanasii cat si bilutele lor. Modelati biluta, o puneti deoparte, apoi modelati si papanasul; pentru inceput intr-o bila si apoi faceti o gaura in mijloc cu degetul (nu uitati sa va ajutati de faina, pentru a nu se lipi), apoi largiti usor gaura, aplatizati si uniformizati papanasul. Continuati pana terminati toata compozitia.

Pentru prajirea papanasilor pregatiti o tigaie in care puneti uleiul si incingeti bine. Puneti in ea papanasul si biluta lui si prajiti la foc mediu pentru 2 - 3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt rumeniti frumos. Dupa aproximativ 6 minute, papanasul este gata, il scoateti si il puneti pe hartie absorbanta. La fel procedati cu toti ceilalti.

Dupa ce ati prajit papanasii, indepartati biluta, adaugati smantana si apoi dulceata (in functie de preferinte), puneti la loc biluta si puneti si peste ea dulceata si smantana.

Sfat: Cu cat branza este mai apoasa, cu atat trebuie sa adaugati mai multa faina, iar papanasii nu vor mai fi pufosi. Pofta buna!