meriți să fii surprins
Langosi cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 ml ml Lapte Lapte
30 g g Zahar Zahar
50 g g Drojdie Drojdie
(proaspata)
200 g g Faina Faina
500 ml ml Lapte Lapte
800 g g Faina Faina
15 g g Sare Sare
100 ml ml Ulei Ulei

umplutura

Crema de ciocolata Crema de ciocolata

Langosi cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(804)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol adauga  200 ml laptele caldut, zaharul, drojdia proaspata si 200 g de faina. Amesteca toate aceste ingrediente si lasa-le 5-10 minute sa creasca.

Pasul 2

Peste maiaua crescuta, adauga restul de lapte (500 ml) caldut, restul de faina (800 g faina) si sarea. Amesteca cu o lingura pana se incheaga aluatul si apoi incepe sa framanti cu mana. Framanta pana se leaga aluatul, se incorporeaza faina. Apoi, adauga uleiul si continua framantarea. Dupa ce se incorporeaza si uleiul, lasa la crescut timp de o ora, o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Pune putin ulei pe o farfurie si o cantitate generoasa de ulei in tigaie.

Cu o lingura unsa, ia o bucata de 150 g de aluat pe care il intinzi cu degetele pana se subtiaza la o grosime de 0,5 – 0,7 mm.

Pune 2 lingurite de crema cu cacao pe jumatate din aluat si adu cealalta jumatate, peste. Prinde marginile cu degetele.

Prajeste in baie de ulei, pe ambele parti, timp de 2, 3 minute sau pana se rumeneste.

Procedeaza la fel si cu ceilalti langosi, pana termini aluatul.

Poti praji langosul fara a pune crema de cacao in interior. Il prajesti dupa ce il intinzi si pui crema de cacao atunci cand servesti.

Pofta buna!

Langosi cu ciocolata
50 min

Langosi cu ciocolata

Ingrediente

Lapte
200 ml
Zahar
30 g
Drojdie (proaspata)
50 g
Faina
200 g
Lapte
500 ml
Faina
800 g
Sare
15 g
Ulei
100 ml
Crema de ciocolata
Langosi cu ciocolata
10 min

Pasul 1

Maia langosi

Intr-un bol adauga  200 ml laptele caldut, zaharul, drojdia proaspata si 200 g de faina. Amesteca toate aceste ingrediente si lasa-le 5-10 minute sa creasca.

Lapte: 200 ml
Zahar: 30 g
Drojdie (proaspata): 50 g
Faina: 200 g
Langosi cu ciocolata
40 min

Pasul 2

Langosi

Peste maiaua crescuta, adauga restul de lapte (500 ml) caldut, restul de faina (800 g faina) si sarea. Amesteca cu o lingura pana se incheaga aluatul si apoi incepe sa framanti cu mana. Framanta pana se leaga aluatul, se incorporeaza faina. Apoi, adauga uleiul si continua framantarea. Dupa ce se incorporeaza si uleiul, lasa la crescut timp de o ora, o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Pune putin ulei pe o farfurie si o cantitate generoasa de ulei in tigaie.

Cu o lingura unsa, ia o bucata de 150 g de aluat pe care il intinzi cu degetele pana se subtiaza la o grosime de 0,5 – 0,7 mm.

Pune 2 lingurite de crema cu cacao pe jumatate din aluat si adu cealalta jumatate, peste. Prinde marginile cu degetele.

Prajeste in baie de ulei, pe ambele parti, timp de 2, 3 minute sau pana se rumeneste.

Procedeaza la fel si cu ceilalti langosi, pana termini aluatul.

Poti praji langosul fara a pune crema de cacao in interior. Il prajesti dupa ce il intinzi si pui crema de cacao atunci cand servesti.

Pofta buna!

Lapte: 500 ml
Faina: 800 g
Sare: 15 g
Ulei: 100 ml
Crema de ciocolata
Langosi cu ciocolata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2