
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 ml ml | Lapte Lapte | |
30 g g | Zahar Zahar | |
50 g g | Drojdie
Drojdie (proaspata) | |
200 g g | Faina Faina | |
500 ml ml | Lapte Lapte | |
800 g g | Faina Faina | |
15 g g | Sare Sare | |
100 ml ml | Ulei Ulei |
umplutura
Crema de ciocolata Crema de ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLangosi cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol adauga 200 ml laptele caldut, zaharul, drojdia proaspata si 200 g de faina. Amesteca toate aceste ingrediente si lasa-le 5-10 minute sa creasca.
Pasul 2
Peste maiaua crescuta, adauga restul de lapte (500 ml) caldut, restul de faina (800 g faina) si sarea. Amesteca cu o lingura pana se incheaga aluatul si apoi incepe sa framanti cu mana. Framanta pana se leaga aluatul, se incorporeaza faina. Apoi, adauga uleiul si continua framantarea. Dupa ce se incorporeaza si uleiul, lasa la crescut timp de o ora, o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.
Pune putin ulei pe o farfurie si o cantitate generoasa de ulei in tigaie.
Cu o lingura unsa, ia o bucata de 150 g de aluat pe care il intinzi cu degetele pana se subtiaza la o grosime de 0,5 – 0,7 mm.
Pune 2 lingurite de crema cu cacao pe jumatate din aluat si adu cealalta jumatate, peste. Prinde marginile cu degetele.
Prajeste in baie de ulei, pe ambele parti, timp de 2, 3 minute sau pana se rumeneste.
Procedeaza la fel si cu ceilalti langosi, pana termini aluatul.
Poti praji langosul fara a pune crema de cacao in interior. Il prajesti dupa ce il intinzi si pui crema de cacao atunci cand servesti.
Pofta buna!