meriți să fii surprins
Malai dulce cu dulceata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
125 g g Zahar pudra Zahar pudra
200 g g Gris de grau Gris de grau
250 g g Malai Malai
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(dupa gust)
1,5 cani cana Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
3 linguri lingura Iaurt Iaurt
Gem de visine Gem de visine
(pentru decor)

Malai dulce cu dulceata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Frecati galbensurile cu zaharul pana cand devin o crema fina. Puneti intr-un bol grisul, malaiul, faina, sarea, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizati cu mana totul. Apoi adaugati coaja de lamaie si portocala si adaugati amestecul de galbenusuri cu zahar. Dupa omogenizare, adaugati laptele, iaurtul si amestecati pana se incorporeaza bine. Apoi adaugati albusurile batute spuma si incorporati-le cu grija.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si adaugati compozitia in ea. Introduceti la cuptorul incalzit la 180° C timp de 35-40 minute.

Lasati la racit si pudrati cu zahar. Serviti cu dulceata de visine sau de care aveti sau preferati.