
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
200 g g | Smantana Smantana | |
2 linguri lingura | Ulei din samburi de struguri Ulei din samburi de struguri | |
500 ml ml | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | |
Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri (pentru decor) | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (pentru decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGogosi cu smantana ca la bunica
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Amestecam foarte bine toate ingredientele pana avem un aluat moale, dar care nu este lipicios.
2. Lucram cu aluatul pe masa foarte bine pudrata cu faina. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-1.5 cm grosime.
3. Decupam gogosile folosind o forma rotunda, de 2-3 cm diametru. Incingem uleiul si prajim gogosile in baie de ulei, pana sunt frumos rumenit pe ambele parti. Le intoarcem des cu o paleta, ca sa ne asiguram ca se prajesc uniform.
4. Scoatem gogosile pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Dupa ce se odihnesc putin, le pudram cu zahar sau le servim alaturi de smantana si dulceata. Pofta buna!
Sfaturi utile pentru reteta de Gogosi ca la bunica:- puteti coace gogosile in cuptor, pentru o varianta mai light a retetei, in tava tapetata cu hartie de copt.- stim ca uleiul e bine incins daca punem o bucatica de aluat si sfaraie imediat. Gogosile se prajesc la foc mediu spre mic, ca sa ne asiguram ca-se fac si la interior, nu doar crusta.- aluatul se poate reframanta, intinde din nou si retaia, deci nimic nu se iroseste. Din cantitatile date in reteta, ies in jur de 50-60 gogosi.