meriți să fii surprins
Prajitura cu magiun de prune si aluat razuit

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Unt Unt
120 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 praf praf Sare Sare
120 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
500 g g Faina Faina
1 borcane borcan Magiun de prune Magiun de prune

Prajitura cu magiun de prune si aluat razuit

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(95)

Mod de preparare

Intr-un bol, adaugati untul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si amestecati bine totul.

Adaugati si sare si amestecati din nou.

Puneti laptele pe care il incorporati in aluat, adaugati si praful de copt si faina amestecand cu o spatula. Apoi lasati spatula deoparte si amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat consistent.

Din acest aluat, luati 1/3 si puneti intr-o folie alimentara si bagati la frigider pentru jumatate de ora.

Restul de aluat il intindeti cu mana intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Adaugati magiunul de prune si apoi razuiti aluatul care a stat la frigider jumatate de ora.

Bagati la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 30 minute.

Scoateti, lasati sa se raceasca si apoi portionati si serviti.

Pofta buna!