
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
170 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
4 bucati bucata | Albusuri Albus | |
85 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
35 g g | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
60 g g | Miez de nuca
Miez de nuca (macinata) | |
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
65 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
30 g g | Amidon Amidon | |
250 ml ml | Lapte Lapte | |
400 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
200 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
50 g g | Zahar Zahar | |
50 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
50 g g | Biscuiti Biscuiti | |
300 ml ml | Cafea Cafea |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort Parlament
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, adauga nucile si baga-le la cuptor, la 180°C, timp de 10 minute sau pana se rumenesc usor.
Intre timp, poti face si cafeaua pentru a avea timp sa se raceasca.
Pasul 1
Intr-un bol, adauga albusurile si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana se incorporeaza foarte bine totul. Apoi, adauga faina, praful de copt si nucile macinate,amestecand bine cu o spatula, cu miscari usoare, de sus in jos.
Pregateste 2 tavi cu diametrul de 16 cm. Unge-le cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt. Imparte nuca prajita in cele 2 tavi, apoi toarna compozitia pregatita mai devreme, in parti egale. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C pentru 20 minute.
Cand sunt gata, rastoarna blaturile cu nucile in sus, indeparteaza hartia de copt si ocupa-te de straturile de crema.
Pasul 2
Pregateste crema de patiserie astfel: pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si amesteca bine totul.
Cand s-au omogenizat ingredientele, adauga amidonul si amesteca cu un tel.
Adauga si laptele, amestecand continuu si lasa pe foc pana se ingroasa.
Bate frisca si apoi incorporeaza in ea crema de patiserie.
Pasul 3
Pentru ganache-ul de ciocolata, pune un vas pe foc, adauga frisca lichida si cand este aproape de punctul de fierbere, adauga ciocolata si amesteca bine pana se topeste.
Ia-o de pe foc si transfer-o intr-un bol.
Pasul 4
Inainte de asamblarea tortului, pregateste nuci caramelizate, astfel: caramelizeaza zaharul, adauga nucile si amesteca bine pe foc astfel incat nucile sa se imbrace complet in zaharul caramelizat.
Ia-le de pe foc, lasa-le la racit pe hartie de copt si apoi zdrobeste-le cu un tocator.
Pasul 5
Pentru asamblare avem: blaturile racite, ganache-ul de ciocolata, cafeaua, biscuitii, crema de patiserie si nucile caramelizate.
Pune un blat pe o farfurie, adauga ganache de ciocolata si intinde bine, apoi inmoaie biscuitii in cafea si pune pe toata suprafata blatului, adauga crema de patiserie, niveleaz-o bine si apoi pune si cel de-al doilea blat. Adauga din nou ganache de ciocolata, biscuitii inmuiati in cafea, crema de patiserie.
Orneaza tortul cu nucile caramelizate pregatite mai devreme. Da la frigider si serveste a doua zi.