meriți să fii surprins
Tort Parlament

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Albusuri Albus
35 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
60 g g Miez de nuca Miez de nuca
(macinata)
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
30 g g Amidon Amidon
250 ml ml Lapte Lapte
600 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
200 g g Zahar Zahar
220 g g Miez de nuca Miez de nuca
50 g g Biscuiti Biscuiti
300 ml ml Cafea Cafea

Tort Parlament

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(27)

Mod de preparare

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, adauga nucile si baga-le la cuptor, la 180°C, timp de 10 minute sau pana se rumenesc usor.

Intre timp, poti face si cafeaua pentru a avea timp sa se raceasca.

Pasul 1

Intr-un bol, adauga albusurile si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana se incorporeaza foarte bine totul. Apoi, adauga faina, praful de copt si nucile macinate,amestecand bine cu o spatula, cu miscari usoare, de sus in jos.

Pregateste 2 tavi cu diametrul de 16 cm. Unge-le cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt. Imparte nuca prajita in cele 2 tavi, apoi toarna compozitia pregatita mai devreme, in parti egale. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C pentru 20 minute.

Cand sunt gata, rastoarna blaturile cu nucile in sus, indeparteaza hartia de copt si ocupa-te de straturile de crema.

Pasul 2

Pregateste crema de patiserie astfel: pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si amesteca bine totul.

Cand s-au omogenizat ingredientele, adauga amidonul si amesteca cu un tel.

Adauga si laptele, amestecand continuu si lasa pe foc pana se ingroasa.

Bate frisca si apoi incorporeaza in ea crema de patiserie.

Pasul 3

Pentru ganache-ul de ciocolata, pune un vas pe foc, adauga frisca lichida si cand este aproape de punctul de fierbere, adauga ciocolata si amesteca bine pana se topeste.

Ia-o de pe foc si transfer-o intr-un bol.

Pasul 4

Inainte de asamblarea tortului, pregateste nuci caramelizate, astfel: caramelizeaza zaharul, adauga nucile si amesteca bine pe foc astfel incat nucile sa se imbrace complet in zaharul caramelizat.

Ia-le de pe foc, lasa-le la racit pe hartie de copt si apoi zdrobeste-le cu un tocator. 

Pasul 5

Pentru asamblare avem: blaturile racite, ganache-ul de ciocolata, cafeaua, biscuitii, crema de patiserie si nucile caramelizate.

Pune un blat pe o farfurie, adauga ganache de ciocolata si intinde bine, apoi inmoaie biscuitii in cafea si pune pe toata suprafata blatului, adauga crema de patiserie, niveleaz-o bine si apoi pune si cel de-al doilea blat. Adauga din nou ganache de ciocolata, biscuitii inmuiati in cafea, crema de patiserie.

Orneaza tortul cu nucile caramelizate pregatite mai devreme. Da la frigider si serveste a doua zi.

Tort Parlament
1:40 h

Tort Parlament

Ingrediente

Albus
4 bucata
Faina
35 g
Praf de copt
1 plic
Miez de nuca (macinata)
60 g
Galbenus
2 bucata
Zahar vanilat
2 plic
Amidon
30 g
Lapte
250 ml
Frisca lichida
600 ml
Ciocolata neagra
200 g
Zahar
200 g
Miez de nuca
220 g
Biscuiti
50 g
Cafea
300 ml
Blat - Tort Parlament
40 min

Pasul 1

Blat - Tort Parlament

Intr-un bol, adauga albusurile si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana se incorporeaza foarte bine totul. Apoi, adauga faina, praful de copt si nucile macinate,amestecand bine cu o spatula, cu miscari usoare, de sus in jos.

Pregateste 2 tavi cu diametrul de 16 cm. Unge-le cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt. Imparte nuca prajita in cele 2 tavi, apoi toarna compozitia pregatita mai devreme, in parti egale. Da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C pentru 20 minute.

Cand sunt gata, rastoarna blaturile cu nucile in sus, indeparteaza hartia de copt si ocupa-te de straturile de crema.

Miez de nuca: 170 g
Albus: 4 bucata
Zahar: 85 g
Zahar vanilat: 1 plic
Faina: 35 g
Praf de copt: 1 plic
Miez de nuca (macinata): 60 g
Crema - Tort Parlament
15 min

Pasul 2

Crema - Tort Parlament

Pregateste crema de patiserie astfel: pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si amesteca bine totul.

Cand s-au omogenizat ingredientele, adauga amidonul si amesteca cu un tel.

Adauga si laptele, amestecand continuu si lasa pe foc pana se ingroasa.

Bate frisca si apoi incorporeaza in ea crema de patiserie.

Galbenus: 2 bucata
Zahar: 65 g
Zahar vanilat: 1 plic
Amidon: 30 g
Lapte: 250 ml
Frisca lichida: 400 ml
Ganache de ciocolata - Tort Parlament
15 min

Pasul 3

Ganache de ciocolata - Tort Parlament

Pentru ganache-ul de ciocolata, pune un vas pe foc, adauga frisca lichida si cand este aproape de punctul de fierbere, adauga ciocolata si amesteca bine pana se topeste.

Ia-o de pe foc si transfer-o intr-un bol.

Frisca lichida: 200 ml
Ciocolata neagra: 200 g
Decor - Tort Parlament
10 min

Pasul 4

Decor - Tort Parlament

Inainte de asamblarea tortului, pregateste nuci caramelizate, astfel: caramelizeaza zaharul, adauga nucile si amesteca bine pe foc astfel incat nucile sa se imbrace complet in zaharul caramelizat.

Ia-le de pe foc, lasa-le la racit pe hartie de copt si apoi zdrobeste-le cu un tocator. 

Zahar: 50 g
Miez de nuca: 50 g
Tort Parlament
20 min

Pasul 5

Asamblare - Tort Parlament

Pentru asamblare avem: blaturile racite, ganache-ul de ciocolata, cafeaua, biscuitii, crema de patiserie si nucile caramelizate.

Pune un blat pe o farfurie, adauga ganache de ciocolata si intinde bine, apoi inmoaie biscuitii in cafea si pune pe toata suprafata blatului, adauga crema de patiserie, niveleaz-o bine si apoi pune si cel de-al doilea blat. Adauga din nou ganache de ciocolata, biscuitii inmuiati in cafea, crema de patiserie.

Orneaza tortul cu nucile caramelizate pregatite mai devreme. Da la frigider si serveste a doua zi.

Biscuiti: 50 g
Cafea: 300 ml
Tort Parlament

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4
5