meriți să fii surprins
Amandina

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 bucati bucata Albusuri Albus
200 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
5 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
150 g g Faina Faina
30 g g Cacao Cacao
400 ml ml Apa Apa
200 g g Zahar Zahar
1 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
400 g g Ciocolata Ciocolata
4 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar Zahar
1 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
250 g g Unt Unt
(temperatura camerei)
200 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
120 g g Ciocolata Ciocolata

Amandina

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:55 h
(111)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune albusurile intr-un bol si mixeaza pana devin spumoase. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Pune faina si incorporeaz-o si pe ea. Apoi adauga cacao si amesteca usor cu o spatula.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga compozitia pregatita. Niveleaza usor si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 35 - 40 minute.

Dupa ce ai bagat blatul la cuptor, pregateste siropul pentru a avea timp sa se raceasca.

Pasul 2

Pune apa intr-un vas. Adauga zaharul, amesteca si lasa sa fiarba si sa dea in 2, 3 clocote.

Apoi, adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Pasul 3

Pune ciocolata intr-un bol la bain marie si las-o sa se topeasca. O iei de pe foc , o transferi intr-un bol si o lasi la racit.

Pune din nou un vas la bain marie si adauga ouale, zaharul si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Adauga si esenta de rom si amesteca cu un tel. Ia de pe foc si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga ciocolata topita si incorporeaz-o cu o spatula.

Apoi, incorporeaza treptat untul (care este la temperature camerei) si mixeaza. Adauga si mascarponele (care este si el la temperatura camerei) si mixeaza din nou si gata crema. Cat tai blatul pentru asamblarea prajiturii, pune crema la frigider.

Pasul 4

Taie blatul in 3 parti egale, cu ajutorul unui cutit zimtat. Imparte crema tot in 3 parti egale, dupa ce ai oprit o parte din crema pentru décor.

Pentru asamblare, foloseste tava in care ai copt blatul.

Pune prima foaie din blat, insiropeaz-o cu siropul pregatit mai devreme, adauga crema, intinde-o cu o spatula, adauga blatul al doilea, insiropeaza, adauga crema si intinde-o si apoi pune si ultima foaie de blat, insiropeaz-o si da prajitura la frigider pana pregatesti glazura.

Pentru glazura: pune smantana dulce pentru frisca intr-un bol, adauga ciocolata si las-o sa se topeasca.  Ia-o de pe foc si toarna peste prajitura. Intinde cu o spatula si apoi da la rece pentru minim 4 ore sau mai bine peste noapte.

Feliaza in patrate si serveste a doua zi.

Amandina
1:55 h

Amandina

Ingrediente

Albus
5 bucata
Zahar
200 g
Zahar vanilat
1 plic
Galbenus
5 bucata
Faina
150 g
Cacao
30 g
Apa
400 ml
Zahar
200 g
Esenta de rom
1 fiola
Ciocolata
400 g
Ou
4 bucata
Zahar
150 g
Esenta de rom
1 fiola
Unt (temperatura camerei)
250 g
Branza mascarpone
200 g
Frisca lichida
200 ml
Ciocolata
120 g
Amandina
55 min

Pasul 1

Blat amandina

Pune albusurile intr-un bol si mixeaza pana devin spumoase. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Pune faina si incorporeaz-o si pe ea. Apoi adauga cacao si amesteca usor cu o spatula.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga compozitia pregatita. Niveleaza usor si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 35 - 40 minute.

Dupa ce ai bagat blatul la cuptor, pregateste siropul pentru a avea timp sa se raceasca.

Albus: 5 bucata
Zahar: 200 g
Zahar vanilat: 1 plic
Galbenus: 5 bucata
Faina: 150 g
Cacao: 30 g
Amandina
10 min

Pasul 2

Sirop amandina

Pune apa intr-un vas. Adauga zaharul, amesteca si lasa sa fiarba si sa dea in 2, 3 clocote.

Apoi, adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Apa: 400 ml
Zahar: 200 g
Esenta de rom: 1 fiola
Amandina
30 min

Pasul 3

Crema amandina

Pune ciocolata intr-un bol la bain marie si las-o sa se topeasca. O iei de pe foc , o transferi intr-un bol si o lasi la racit.

Pune din nou un vas la bain marie si adauga ouale, zaharul si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Adauga si esenta de rom si amesteca cu un tel. Ia de pe foc si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga ciocolata topita si incorporeaz-o cu o spatula.

Apoi, incorporeaza treptat untul (care este la temperature camerei) si mixeaza. Adauga si mascarponele (care este si el la temperatura camerei) si mixeaza din nou si gata crema. Cat tai blatul pentru asamblarea prajiturii, pune crema la frigider.

Ciocolata: 400 g
Ou: 4 bucata
Zahar: 150 g
Esenta de rom: 1 fiola
Unt (temperatura camerei): 250 g
Branza mascarpone: 200 g
Amandina
20 min

Pasul 4

Asamblare amandina

Taie blatul in 3 parti egale, cu ajutorul unui cutit zimtat. Imparte crema tot in 3 parti egale, dupa ce ai oprit o parte din crema pentru décor.

Pentru asamblare, foloseste tava in care ai copt blatul.

Pune prima foaie din blat, insiropeaz-o cu siropul pregatit mai devreme, adauga crema, intinde-o cu o spatula, adauga blatul al doilea, insiropeaza, adauga crema si intinde-o si apoi pune si ultima foaie de blat, insiropeaz-o si da prajitura la frigider pana pregatesti glazura.

Pentru glazura: pune smantana dulce pentru frisca intr-un bol, adauga ciocolata si las-o sa se topeasca.  Ia-o de pe foc si toarna peste prajitura. Intinde cu o spatula si apoi da la rece pentru minim 4 ore sau mai bine peste noapte.

Feliaza in patrate si serveste a doua zi.

Frisca lichida: 200 ml
Ciocolata: 120 g
Amandina

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4