
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
5 bucati bucata | Albusuri Albus | |
200 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
5 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
150 g g | Faina Faina | |
30 g g | Cacao Cacao | |
400 ml ml | Apa Apa | |
200 g g | Zahar Zahar | |
1 fiole fiola | Esenta de rom Esenta de rom | |
400 g g | Ciocolata Ciocolata | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
150 g g | Zahar Zahar | |
1 fiole fiola | Esenta de rom Esenta de rom | |
250 g g | Unt
Unt (temperatura camerei) | |
200 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
120 g g | Ciocolata Ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAmandina
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pune albusurile intr-un bol si mixeaza pana devin spumoase. Adauga zaharul si zaharul vanilinat si mixeaza din nou pana isi dubleaza volumul. Adauga galbenusurile si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule. Pune faina si incorporeaz-o si pe ea. Apoi adauga cacao si amesteca usor cu o spatula.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga compozitia pregatita. Niveleaza usor si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 35 - 40 minute.
Dupa ce ai bagat blatul la cuptor, pregateste siropul pentru a avea timp sa se raceasca.
Pasul 2
Pune apa intr-un vas. Adauga zaharul, amesteca si lasa sa fiarba si sa dea in 2, 3 clocote.
Apoi, adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.
Pasul 3
Pune ciocolata intr-un bol la bain marie si las-o sa se topeasca. O iei de pe foc , o transferi intr-un bol si o lasi la racit.
Pune din nou un vas la bain marie si adauga ouale, zaharul si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Adauga si esenta de rom si amesteca cu un tel. Ia de pe foc si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adauga ciocolata topita si incorporeaz-o cu o spatula.
Apoi, incorporeaza treptat untul (care este la temperature camerei) si mixeaza. Adauga si mascarponele (care este si el la temperatura camerei) si mixeaza din nou si gata crema. Cat tai blatul pentru asamblarea prajiturii, pune crema la frigider.
Pasul 4
Taie blatul in 3 parti egale, cu ajutorul unui cutit zimtat. Imparte crema tot in 3 parti egale, dupa ce ai oprit o parte din crema pentru décor.
Pentru asamblare, foloseste tava in care ai copt blatul.
Pune prima foaie din blat, insiropeaz-o cu siropul pregatit mai devreme, adauga crema, intinde-o cu o spatula, adauga blatul al doilea, insiropeaza, adauga crema si intinde-o si apoi pune si ultima foaie de blat, insiropeaz-o si da prajitura la frigider pana pregatesti glazura.
Pentru glazura: pune smantana dulce pentru frisca intr-un bol, adauga ciocolata si las-o sa se topeasca. Ia-o de pe foc si toarna peste prajitura. Intinde cu o spatula si apoi da la rece pentru minim 4 ore sau mai bine peste noapte.
Feliaza in patrate si serveste a doua zi.