meriți să fii surprins
Cozonac pentru vegetarieni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Faina Faina
1 plicuri plic Drojdie uscata Drojdie uscata
300 ml ml Lapte de cocos Lapte de cocos
(si orez)
100 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
80 ml ml Ulei Ulei
250 g g Miez de nuca Miez de nuca
50 g g Zahar Zahar
50 g g Cacao Cacao
2 g g Scortisoara Scortisoara
50 ml ml Lapte de cocos Lapte de cocos
(si orez)
50 g g Stafide Stafide
1 sticle sticla Esenta de rom Esenta de rom
Faina Faina
Ulei Ulei
Zahar pudra Zahar pudra

Cozonac pentru vegetarieni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(86)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune faina intr-un bol mare. Fa maiaua in mijlocul fainii din bol, astfel: fa o adancitura in mijloc si adauga drojdia. Pune jumatate din cantitatea de lapte de cocos si orez (laptele sa fie caldut) si amesteca putin. Lasa 10 minute sau pana ies bule la suprafata.

Apoi, adauga restul ingredientelor peste faina si maia: zaharul, zaharul vanilinat, coaja de portocala si restul de lapte caldut.

Framanta pana se leaga aluatul si apoi adaugati uleiul treptat, framantand continuu.

Acoperiti bolul cu un servet si lasati la dospit la loc caldut 1,5 h sau pana isi dubleaza volumul.

Pasul 2

Cat timp dospeste, pregateste umplutura.

Pune nucile macinate intr-un bol, apoi adauga zahar, cacao, scortisoara, lapte de cocos si orez, stafide si esenta de rom si omogenizeaza bine totul pana se formeaza ca o crema.

Pasul 3

Dupa ce a dospit rastoarna aluatul pe blatul presarat cu faina, presara putina faina peste aluat si imparte-l in doua.

Apoi, pune putin ulei pe blat si intinde prima foaie. Adauga jumatate din umplutura si intinde-o pe toata suprafata. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.

Impleteste cele doua jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasa la dospit inca 30 de minute.

Dupa ce a mai dospit inca 30 de minute, baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 - 45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pudrati cu zahar pudra si serviti alaturi de un pahar de lapte de cocos si orez.

Pofta buna!

Cozonac pentru vegetarieni
3:00 h

Cozonac pentru vegetarieni

Ingrediente

Faina
500 g
Drojdie uscata
1 plic
Lapte de cocos (si orez)
300 ml
Zahar
100 g
Zahar vanilat
1 plic
Coaja de portocala
1 bucata
Ulei
80 ml
Miez de nuca
250 g
Zahar
50 g
Cacao
50 g
Scortisoara
2 g
Lapte de cocos (si orez)
50 ml
Stafide
50 g
Esenta de rom
1 sticla
Faina
Ulei
Zahar pudra
Cozonac pentru vegetarieni
1:40 h

Pasul 1

Aluat cozonac pentru vegetarieni

Pune faina intr-un bol mare. Fa maiaua in mijlocul fainii din bol, astfel: fa o adancitura in mijloc si adauga drojdia. Pune jumatate din cantitatea de lapte de cocos si orez (laptele sa fie caldut) si amesteca putin. Lasa 10 minute sau pana ies bule la suprafata.

Apoi, adauga restul ingredientelor peste faina si maia: zaharul, zaharul vanilinat, coaja de portocala si restul de lapte caldut.

Framanta pana se leaga aluatul si apoi adaugati uleiul treptat, framantand continuu.

Acoperiti bolul cu un servet si lasati la dospit la loc caldut 1,5 h sau pana isi dubleaza volumul.

Faina: 500 g
Drojdie uscata: 1 plic
Lapte de cocos (si orez): 300 ml
Zahar: 100 g
Zahar vanilat: 1 plic
Coaja de portocala: 1 bucata
Ulei: 80 ml
Cozonac pentru vegetarieni
5 min

Pasul 2

Umplutura cozonac pentru vegetarieni

Cat timp dospeste, pregateste umplutura.

Pune nucile macinate intr-un bol, apoi adauga zahar, cacao, scortisoara, lapte de cocos si orez, stafide si esenta de rom si omogenizeaza bine totul pana se formeaza ca o crema.

Miez de nuca: 250 g
Zahar: 50 g
Cacao: 50 g
Scortisoara: 2 g
Lapte de cocos (si orez): 50 ml
Stafide: 50 g
Esenta de rom: 1 sticla
Cozonac pentru vegetarieni
1:15 h

Pasul 3

Cozonac pentru vegetarieni

Dupa ce a dospit rastoarna aluatul pe blatul presarat cu faina, presara putina faina peste aluat si imparte-l in doua.

Apoi, pune putin ulei pe blat si intinde prima foaie. Adauga jumatate din umplutura si intinde-o pe toata suprafata. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.

Impleteste cele doua jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasa la dospit inca 30 de minute.

Dupa ce a mai dospit inca 30 de minute, baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 - 45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pudrati cu zahar pudra si serviti alaturi de un pahar de lapte de cocos si orez.

Pofta buna!

Faina
Ulei
Zahar pudra
Cozonac pentru vegetarieni

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3