Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCozonac pentru vegetarieni
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pune faina intr-un bol mare. Fa maiaua in mijlocul fainii din bol, astfel: fa o adancitura in mijloc si adauga drojdia. Pune jumatate din cantitatea de lapte de cocos si orez (laptele sa fie caldut) si amesteca putin. Lasa 10 minute sau pana ies bule la suprafata.
Apoi, adauga restul ingredientelor peste faina si maia: zaharul, zaharul vanilinat, coaja de portocala si restul de lapte caldut.
Framanta pana se leaga aluatul si apoi adaugati uleiul treptat, framantand continuu.
Acoperiti bolul cu un servet si lasati la dospit la loc caldut 1,5 h sau pana isi dubleaza volumul.
Pasul 2
Cat timp dospeste, pregateste umplutura.
Pune nucile macinate intr-un bol, apoi adauga zahar, cacao, scortisoara, lapte de cocos si orez, stafide si esenta de rom si omogenizeaza bine totul pana se formeaza ca o crema.
Pasul 3
Dupa ce a dospit rastoarna aluatul pe blatul presarat cu faina, presara putina faina peste aluat si imparte-l in doua.
Apoi, pune putin ulei pe blat si intinde prima foaie. Adauga jumatate din umplutura si intinde-o pe toata suprafata. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.
Impleteste cele doua jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasa la dospit inca 30 de minute.
Dupa ce a mai dospit inca 30 de minute, baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 - 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Pudrati cu zahar pudra si serviti alaturi de un pahar de lapte de cocos si orez.
Pofta buna!