meriți să fii surprins
Rata cu legume in stil asiatic si orez la tigaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

450 g g Pulpa de rata Pulpa de rata
150 g g Orez bob lung Orez bob lung
100 g g Legume la tigaie Legume la tigaie
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
1 linguri lingura Lapte de cocos Lapte de cocos
5 g g Chilli pudra Chilli pudra
2 g g Cardamom Cardamom
10 g g Curry Curry
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Rata cu legume in stil asiatic si orez la tigaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

1. Prajim pulpa de rata intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 3 - 4 minute pe fiecare parte.

2. O asezonam cu sare si piper, apoi o introducem la cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 17 - 20 de minute.

3. Cand este gata, o lasam minimum 5 - 7 minute sa se odihneasca afara din cuptor.

4. In timp ce se face rata, fierbem orezul conform instructiunilor de pe pachet si pregatim legumele pe care le vom gati alaturi de orez.

5. Intr-o tigaie neaderenta bine incinsa adaugam legumele si orezul fiert.

6. Amestecam continuu timp de 5 minute, apoi adaugam chiliul, cardamomul si curryul.

7. Mai lasam pe foc inca 2 - 3 minute si apoi adaugam laptele de cocos si smantana de gatit.

8. Lasam sa fiarba amestecand incontinuu, timp de 2 - 3 minute, la foc mediu. Daca este necesar, adaugam sare. Rata se serveste pe pat de orez cu legume in stil asiatic. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.