
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
topping
60 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
30 g g | Unt Unt | ||
1 lingurite lingurita | Scortisoara Scortisoara |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrajitura cu mar si scortisoara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 160°C. Tapetam cu unt si faina, hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.
Intr-un bol incapator punem, pe rand, toate ingredientele necesare pentru aluat: zahar brun, ulei, ou, lapte batut, vanilie, scortisoara, praf de copt, faina. Amestecam foarte bine cu spatula sau lingura de lemn. Trebuie a obtine un aluat omogen.
Spalam bine merele, apoi le taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline sau le taiem foarte fin din cutit. Putem taia merele si cubulete. Le incorporam in aluatul pregatit.
Punem totul in tava, nivelam cu spatula, apoi ne ocupam de topping.
Pentru topping amestecam untul topit, zaharul brun si scortisoara. Distribuim amestecul obtinut peste prajitura.
Dam prajitura cu mere si scortisoara la cuptor timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitoriisi este rumenita. Este o prajitura umeda, foarte pufoasa, care se topeste in gura. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Nu ai nevoie de mixer, doar de un bol mare si o spatula. Pur si simplu pui toate ingredientele in bol, in ordinea in care sunt scrise in reteta si amesteci pana obtii ocompozitie omogena. Poti folosi orice soi de mere avem la indemana. Daca doresti sa coci intr-o tava mai mare, dublezi foarte simplu cantitatile din reteta. Prajitura cu mar si scortisoara poate fi un blat de tort deosebit pentru sezonul de toamna-iarna. Merge atat cu crema de vanilie, cat si de ciocolata. Topping-ul de unt, zahar si scortisoara faca prajitura cu adevarat speciala: este crocant, super-aromat si da o savoare deosebita.