meriți să fii surprins
Prajitura cu mar si scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

150 g g Zahar brun Zahar brun
100 ml ml Ulei Ulei
1 bucati bucata Oua Ou
250 ml ml Lapte batut Lapte batut
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)
0,5 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
300 g g Faina Faina
2 - 3 bucati bucata Mere Mar
(300g)

topping

60 g g Zahar brun Zahar brun
30 g g Unt Unt
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(28)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160°C. Tapetam cu unt si faina, hartie de copt sau spray non-stick o tavarotunda cu diametrul de 20 cm.

Intr-un bol incapator punem, pe rand, toate ingredientele necesare pentru aluat: zahar brun, ulei,ou, lapte batut, vanilie, scortisoara, praf de copt, faina. Amestecam foarte bine cu spatula saulingura de lemn. Trebuie a obtinem un aluat omogen.

Spalam bine merele, apoi le taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline sau le taiem foarte fin dincutit. Putem taia merele si cubulete. Le incorporam in aluatul pregatit.

Punem totul in tava, nivelam cu spatula, apoi ne ocupam de topping.

Pentru topping amestecamuntul topit, zaharul brun si scortisoara. Distribuim amestecul obtinut peste prajitura.

Dam prajitura cu mere si scortisoara la cuptor timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitoriisi este rumenita. Este o prajitura umeda, foarte pufoasa, care se topeste in gura. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta:Nu ai nevoie de mixer, doar de un bol mare si o spatula. Pur si simplu pui toateingredientele in bol, in ordinea in care sunt scrise in reteta si amesteci pana obtii ocompozitie omogena.Poti folosi orice soi de mere avem la indemana.Daca doresti sa coci intr-o tava mai mare, dublezi foarte simplu cantitatile din reteta.Prajitura cu mar si scortisoara poate fi un blat de tort deosebit pentru sezonul de toamna-iarna. Merge atat cu crema de vanilie, cat si de ciocolata.Topping-ul de unt, zahar si scortisoara faca prajitura cu adevarat speciala: Este crocant, super-aromat si da o savoare deosebita.