meriți să fii surprins
Pere insiropate, cu crema de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Frisca lichida Frisca lichida
150 g g Zahar Zahar
500 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
6 bucati bucata Pere Para
2 linguri lingura Cacao Cacao
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
Rom Rom
(dupa gust )
3 bucati bucata Oua Ou
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)

Pere insiropate, cu crema de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Se decojesc perele, se taie in jumatati si se curata de samburi. Se fierb in sirop de zahar, se scurg si se aseaza pe farfurii.

Crema se pregateste amestecand bine laptele, zaharul, galbenusurile, vanilia, cele 2 linguri de cacao, faina si romul la foc mic timp de aproximativ 15 minute pana ce capata consistenta, dupa care se lasa la racit. Crema rece se toarna peste pere astfel incat sa le acopere, dupa care se adauga frisca batuta cu zahar. Vin recomandat: Chateau Les Charmilles.