meriți să fii surprins
Piure de mazare cu file de salau la gratar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Piureul de mazare este intotdeauna o idee buna - o garnitura foarte usor de pregatit, gata in mai putin de 20 de minute. Alaturi de piureul de mazare pregateste un file de salau la gratar, merg perfect impreuna!

Ingrediente

450 g g Mazare Mazare
(congelata)
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
100 g g Unt cu usturoi Unt cu usturoi
0,5 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
500 - 600 ml ml Apa Apa
50 g g Parmezan Parmezan
Sare Sare
Piper Piper
Boia afumata Boia afumata
Usturoi granulat Usturoi granulat
8 bucati bucata Salau file Salau file

Piure de mazare cu file de salau la gratar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(25)

Mod de preparare

Incepe cu pestele, pe care il ungi cu ulei de masline si condimente dupa gust. Eu am folosit sare, piper, usturoi granulat, boia afumata. Il prajesti pe gratarul uns cu putin ulei de masline, la foc mic, pentru a te asigura ca e bine patruns. Cat pestele sta pe gratar, ocupa-te de piureul de mazare.

Intr-o cratita incapatoare pune ulei de masline si untul cu usturoi. Lasa la foc mic pana untul e topit. Pune ceapa si caleste-o pana devine translucida. Pune mazarea congelata, caleste-o putin impreuna cu ceapa. Adauga apa cat sa acopere mazarea si fierbe la foc mediu pana mazarea e fiarta. Adauga smantana pentru gatit si parmezanul.

Lasa sa dea cateva clocote, pana parmezanul e topit. Da totul prin blender pana ai consistenta dorita. Pentru un piure de mazare extra fin, trece-l prin sita inainte de servire. Potriveste la gust de sare si piper.

Piureul de mazare si pestele la gratar vor fi gata in acelasi timp. Poti servi cu extra parmezan si, desigur, felii de lamaie. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Pentru un piure de mazare cremos foloseste smantana pentru gatit, iar pentru extra gust si savoare, adauga si fulgi de parmezan. Pestele il pregatesti simplu, la gratar sau, daca nu ai un grill la indemana, il poti pregati la cuptor, la 180°C, timp de 20-25 minute.