meriți să fii surprins
Frigarui de pui cu cartofi copti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

300 g g Carne de pui Carne de pui
4 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi
200 g g Smantana 20% Smantana 20%
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
4 catei catel Usturoi Usturoi
500 ml ml Bere Bere

Frigarui de pui cu cartofi copti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(4)

Mod de preparare

Frigaruile de pui se asaza pe gratar si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte.

In paralel, se spala bine cartofii, se impacheteaza in staniol si se arunca in jar, unde se tin cel putin 8 minute pe fiecare parte. Se intepa usor cu o furculita pentru a verifica daca sunt bine patrunsi si se extrag cu un cleste cand sunt gata.

Cartofii trebuie lasati sa se raceasca un pic, timp in care se prepara sosul: se amesteca usturoiul maruntit sau pisat cu putina sare si ulei de masline, se freaca pana la omogenizare, apoi se adauga smantana si mararul.

Frigaruile se servesc alaturi de cartofii despicati in doua, peste care se toarna mujdeiul de smantana.

Ca bautura se recomanda o bere rece si gustoasa! Extra: Se poate alatura si o salata de sezon, la alegere.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.