
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSomon cu sos de cimbru
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam file-ul de somon, apoi il tamponam cu hartie de bucataria pentru a-l usca complet. Folosim o penseta pentru a scoate eventualele oase.
Intr-un bol amestecam untul, coaja de limeta, usturoiul trecut prin presa, cimbrul, sare si piper dupa gust. Vom face un unt aromat, din care luam 2 linguri, cu care ungem bine somonul pe toate partile.
Incingem foarte bine o tigaie anti-aderenta si prajim somonulcu untul aromat, 2 minute pe fiecare parte sau pana e frumos rumenit. Mutam somonul intr-o tava, pe hartie de copt, mai punem putin unt cu cimbru deasupra, apoi dam tava la cuptorul incins la 200 de grade Celsius, 5-6 minute.
Cat timp somonul sta la cuptor, pregatim sosul de cimbru, pentru care incingem bine tigaia, punem restul de unt cu cimbru si mustarul.
Amestecam bine, la foc mic, pana untul e topit si mustarul este amestecat. Turnam si smantana dulce, amestecam si lasam sosul sa fiarba 3-4 minute la foc mic sau pana e bine legat.
Potrivim la gust de sare, piper si cimbru. Fierbem orezul dupa instructiunile de pe ambalaj, cu grija insa, pentru ca dorim sa ramana al dente, deci monitorizam timpul de fierbere. Scurgem orezul din apa in care a fiert si il punem in tigaie, peste sosul de cimbru. Amestecam bine si lasam totul sa mai dea un clocot.
Este un preparat extrem de aromat, noua ne-a placut foarte mult! Orezul amestecat cu sosul de cimbru este foarte cremos, cu o aroma subtila de lime si cimbru si merge perfect alaturi de somon.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.