meriți să fii surprins
Somon cu sos de cimbru

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 g g Somon file Somon file
100 g g Unt Unt
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
0,5 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
70 g g Unt cu cimbru Unt cu cimbru
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
1 linguri lingura Mustar Mustar
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
150 g g Orez camolino Orez camolino

Somon cu sos de cimbru

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Spalam file-ul de somon, apoi il tamponam cu hartie de bucataria pentru a-l usca complet. Folosim o penseta pentru a scoate eventualele oase.

Intr-un bol amestecam untul, coaja de limeta, usturoiul trecut prin presa, cimbrul, sare si piper dupa gust. Vom face un unt aromat, din care luam 2 linguri, cu care ungem bine somonul pe toate partile.

Incingem foarte bine o tigaie anti-aderenta si prajim somonulcu untul aromat, 2 minute pe fiecare parte sau pana e frumos rumenit. Mutam somonul intr-o tava, pe hartie de copt, mai punem putin unt cu cimbru deasupra, apoi dam tava la cuptorul incins la 200 de gradeCelsius, 5-6 minute.

Cat timp somonul sta la cuptor, pregatim sosul de cimbru, pentru care incingem bine tigaia, punem restul de unt cu cimbru si mustarul.

Amestecam bine, la foc mic, pana untul e topit si mustarul este amestecat. Turnam si smantana dulce, amestecam si lasam sosul sa fiarba 3-4 minute la foc mic sau pana e bine legat.

Potrivim la gust de sare, piper si cimbru. Fierbem orezul dupa instructiunile de pe ambalaj, cu grija insa, pentru ca dorim sa ramana al dente, deci monitorizam timpul de fierbere. Scurgem orezul din apa in care a fiert si il punem in tigaie, peste sosul de cimbru. Amestecam bine si lasam totul sa mai dea un clocot.

Este un preparat extrem de aromat, noua ne-a placut foarte mult! Orezul amestecat cu sosul de cimbru este foarte cremos, cu o aroma subtila de lime si cimbru si merge perfect alaturi de somon.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.