meriți să fii surprins
Somon cu lime si busuioc proaspat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Somon file Somon file
30 ml ml Fresh Fresh
(de portocale)
30 ml ml Fresh Fresh
(de limes)
1 legaturi legatura Busuioc Busuioc
(proaspat)
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 linguri lingura Brandy Brandy
2 linguri lingura Vin alb Vin alb
1 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Limete Limeta
2 lingurite lingurita Zahar brun Zahar brun

Somon cu lime si busuioc proaspat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(3)

Mod de preparare

1. Punem la incins intr-o tigaie uleiul de masline, catelul de usturoi intreg, apoi adaugam somonul. Presaram sare, un pic de piper si acoperim. Atentie! Somonul se pune in tigaie cu partea acoperita cu piele in jos.

2. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam vinul alb si coniacul si il flambam, astfel incat alcoolul sa se evapore si sa ramana numai aroma. Sau pur si simplu putem doar ca, in timp ce adaugam coniacul, sa dam focul mare. In rest, gatim pestele la foc mic.

3. Scoatem catelul de usturoi si intoarcem somonul pe partea cealalta. Adaugam busuiocul tocat marunt si freshurile de portocale si lime. Dupa aproximativ 5 minute, scoatem fileul si il punem pe o farfurie. Somonul nu trebuie gatit prea mult, pentru a nu se usca. Deasupra lui turnam sosul rezultat.

4. In acest timp, caramelizam intr-o tigaie neaderenta 3 felii de lime, peste care am pus zahar, si ornam cu ele somonul. Buon appetito!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.