
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Somon file Somon file | ||
30 ml ml | Fresh
Fresh (de portocale) | ||
30 ml ml | Fresh
Fresh (de limes) | ||
1 legaturi legatura | Busuioc
Busuioc (proaspat) | ||
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 linguri lingura | Brandy Brandy | ||
2 linguri lingura | Vin alb Vin alb | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 bucati bucata | Limete Limeta | ||
2 lingurite lingurita | Zahar brun Zahar brun |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSomon cu lime si busuioc proaspat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Punem la incins intr-o tigaie uleiul de masline, catelul de usturoi intreg, apoi adaugam somonul. Presaram sare, un pic de piper si acoperim. Atentie! Somonul se pune in tigaie cu partea acoperita cu piele in jos.
2. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam vinul alb si coniacul si il flambam, astfel incat alcoolul sa se evapore si sa ramana numai aroma. Sau pur si simplu putem doar ca, in timp ce adaugam coniacul, sa dam focul mare. In rest, gatim pestele la foc mic.
3. Scoatem catelul de usturoi si intoarcem somonul pe partea cealalta. Adaugam busuiocul tocat marunt si freshurile de portocale si lime. Dupa aproximativ 5 minute, scoatem fileul si il punem pe o farfurie. Somonul nu trebuie gatit prea mult, pentru a nu se usca. Deasupra lui turnam sosul rezultat.
4. In acest timp, caramelizam intr-o tigaie neaderenta 3 felii de lime, peste care am pus zahar, si ornam cu ele somonul. Buon appetito!
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.