meriți să fii surprins
Risotto cu pere nuci si branza roquefort

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

200 g g Risotto Risotto
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
1 l l Supa de legume Supa de legume
(sau de pui)
100 ml ml Vin alb Vin alb
200 g g Unt Unt
100 g g Parmezan Parmezan
2 bucati bucata Pere Para
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
150 g g Branza Roquefort Branza Roquefort

Risotto cu pere, nuci si branza roquefort

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(39)

Mod de preparare

Intr-o cratita punem la fiert supa de pui sau de legume, orice avem la indemana, si lasam la foc mic pe toata durata pregatirii risotto-ului.

Tocam marunt o ceapa si maruntim nuca. Punem ceapa si nucile la calit intr-o lingura de unt, apoi adaugam orezul si prajim pana cand orezul devine translucid. Adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul. Amestecam bine pana cand se reduce tot lichidul din vas, apoi hidratam cu supa cat sa acoperim orezul. Lasam orezul sa se umfle si repetam hidratarea ori de cate ori este nevoie pana cand orezul ajunge sa fie fiert.

La final, adaugam perele tocate cuburi mici, bucatile de branza Roquefort, untul si parmezanul ras si amestecam bine cu focul stins pana cand obtinem o crema lucioasa.

Servim fierbinte!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.