meriți să fii surprins
Pulpe de pui la ceaun cu usturoi si mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Pulpe de pui Pulpa de pui
5 g g Cimbru Cimbru
Sare Sare
Piper Piper
200 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
4 catei catel Usturoi Usturoi

mamaliga

1 l l Apa Apa
Sare Sare
200 g g Malai Malai

mujdei

7 catei catel Usturoi Usturoi
Sare Sare
50 ml ml Ulei Ulei
30 ml ml Apa minerala Apa minerala

Pulpe de pui la ceaun cu usturoi si mamaliga

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

35 min
(89)

Mod de preparare

Pune pulpele de pui intr-un bol si asezoneaza-le cu cimbru proaspat, sare si  piper.

Pune un vas pe foc (de tip ceaun sau de fonta), adauga uleiul si pulpele asezonate. Prajeste-le pe fiecare parte, la foc mic, timp de 6-7 minute, pana fac o crusta crocanta. 
La final, adauga usturoiul tocat marunt, amesteca si adauga un capac. Scoate pulpele de pui pe o farfurie pe care ai pus un prosop de hartie si lasa-le la scurs bine. 

Dupa ce ai pregatit pulpele, pregateste mamaliga. Pune apa intr-un vas, adauga sare si las-o sa dea intr-un clocot. Adauga malaiul si amesteca pana se ingroasa. Da mamaliga de pe foc si pregateste mujdeiul de usturoi. 

Zdrobeste usturoiul cu presa de usturoi, pune-l intr-un bol, adauga sare si ulei, dar, treptat, amestecand pana se face ca o pasta. La final adauga apa minerala si gata mujdeiul. 

Serveste cu pulpele de pui si mamaliga calda. 

Pofta buna!