meriți să fii surprins
Piept de pui la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

800 g g Piept de pui Piept de pui
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
2 linguri lingura Condimente Condimente
(pentru pui)
200 g g Crema de branza Crema de branza
200 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
200 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
(razuita)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper

Piept de pui la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(26)

Mod de preparare

Punem intr-un bol pieptul de pui, uleiul de masline, condimentele. Amestecam foarte bine, astfel incat puiul sa fie complet acoperit de ulei si condimente. Daca avem timp, lasam puiul cateva ore la marinat. Daca nu, il punem direct in tava, pe hartie de copt.

Intr-un bol amestecam crema de branza, iaurtul, patrunjel tocat marunt, sare si piper. Trebuie sa avem o crema omogena.Distribuim crema obtinuta pe bucatile de piept de pui.

Punem deasupra mozzarella data pe razatoare. Dam totul la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-45 minute sau pana pieptul de pui este facut si mozzarella foarte bine rumenita. Verificam pieptul de pui cu o furculita: este gata cand sucurile care curg din carne sunt clare, fara urme de sange.

Pentru servire, am pregatit o salata simpla, pe care o punem peste pieptul de pui si care se potriveste perfect: are o textura crocanta si contrasteaza cu puiul cremos.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Este perfecta cand ai foarte putin timp la dispozitie pentru a pregati cina sau pranzul, dar vrei o mancare gatita delicioasa, pe care ai pregatit-o tu!Poate fi folosita la pranz, la cina si, de ce nu, la mesele in familie, pentru ca e usor de pregatit in cantitati mari!

Poti folosi si cotlete sau pulpa de porc, curcan sau in principiu, orice carne pe care o poti bate ca pentru snitele.Poti pune totul in tava, acoperi cu folie de plastic si dai la cuptor chiar inainte de masa.Cu cat carnea este taiata mai subtire, cu atat se va face mai repede!