meriți să fii surprins
Piept de pui cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
9 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Vin alb Vin alb
2 bucati bucata Lamai Lamaie
2 lingurite lingurita Oregano Oregano
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
4 bucati bucata Piept de pui Piept de pui
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
2 bucati bucata Taitei cuiburi Taitei cuiburi

Piept de pui cu lamaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Uleiul de masline se incinge intr-o cratita mica, la foc mediu, apoi se adauga usturoiul maruntit si se prajeste doar 1 minut, avand grija sa nu devina maroniu. Se ia preparatul de pe foc, se adauga vinul alb, coaja de lamaie rasa, 2 linguri de suc de lamaie, oregano, cimbru si o lingurita de sare, apoi se toarna amestecul intr-o tava de copt.

Pieptul de pui se sterge de umezeala si se pune deasupra sosului preparat, cu partea care a fost acoperita de piele, in sus. Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra sare si piper. O lamaie se taie in 8 felii, care se asaza printre bucatile de pui.

Se lasa la cuptor intre 30 si 40 de minute, in functie de marimea pieptului de pui, pana cand acesta este copt si usor rumenit. Se acopera, apoi, cu folie de aluminiu si se lasa asa, timp de 10 minute. Apoi, se presara sare si se serveste fierbinte, alaturi de sosul in care s-a copt.