meriți să fii surprins
Penne cu ceapa verde

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Rosii tocate Rosii tocate
1 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Oregano Oregano
1 lingurite lingurita Zahar Zahar
400 g g Paste penne rigatte Paste penne rigatte
1 kg kg Ceapa verde Ceapa verde
2 linguri lingura Unt Unt
Ghimbir Ghimbir
(dupa gust )
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust )
200 g g Smantana 20% Smantana 20%
200 g g Branza de vaca Branza de vaca
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%

Penne cu ceapa verde

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(2)

Mod de preparare

Rosiile tocate si pasta de tomate se pun la fiert, în suc propriu. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si zahar si se lasa pe foc 5 - 10 minute, pâna capata un gust puternic.

Între timp, se fierb pastele în apa cu sare pâna când sunt bine facute, se clatesc sub jet de apa rece, se scurg bine si se lasa la racit. Ceapa verde se curata si se spala, se taie rondele si se prajeste 7 - 10 minute în unt fierbinte.

Se asaza, alternativ, straturi de paste, de ceapa si sos de rosii, într-un vas de copt uns. Se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir ras.

Se marunteste brânza, se amesteca cu smântâna, lapte, sare si piper si se distribuie deasupra preparatului. Se introduce în cuptorul preîncalzit la 180°C. Se coace aproximativ 45 minute, pâna când amestecul devine crocant.