Mod de preparare
- Tocam carnea.
- Oparim cannelloni 2 minute in apa clocotita.
- Punem la incins uleiul si calim carnea 4-5 minute, la foc iute, amestecand incontinuu, adaugam ceapa si ardeiul gras taiate marunt, spanacul si condimentam cu sare, piper si oregano.
- Lasam sa se racoreasca, iar mie imi place sa pun si un ou pentru a lega carnea mai bine. sos besamel
- Topim untul, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam laptele. Eu prefer sa-l pun rece si sa amestec rapid la foc mic pana se ingroasa, astfel evit formarea de cocoloase.
- Fierbem sosul, amestecand incontinuu timp de 4 minute.
- Potrivim de gust cu sare si piper alb. asamblare
- Umplem cannelloni cu amestecul de carne, ungem o tava cu unt si le asezam in tava.
- Punem rosiile taiate cuburi deasupra.
- Amestecam sosul besamel cu parmezanul ras si pasta de tomate, potrivim de sare si turnam deasura.
- Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius si gratinam totul 20-25 de minute.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.