meriți să fii surprins
Pavlova cu mousse de mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 lingurite lingurita Otet Otet
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
6 bucati bucata Oua Ou
250 g g Zahar pudra Zahar pudra
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
2 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
2 linguri lingura Cafea instant Cafea instant
2 linguri lingura Amaretto Amaretto

Pavlova cu mousse de mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Mod de preparare: Albusurile impreuna cu sarea se bat cu ajutorul unui mixer pana cand obtinem o spuma tare. Puneti otetul si amestecati bine. Apoi puneti zaharul vanilat si la urma zaharul pudra. Mixati bine, aproximativ 10-15 minute pana cand obtineti o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie puneti bezeaua si cu ajutorul unei spatule faceti forma dorita. Coaceti la foc mic, 110 grade C timp de 2h.

Pentru mousse-ul de mascarpone: Amestecati galbenusurile cu zaharul pudra pana cand galbenusurile se albesc. Intr-un alt castron amestecati mascarpone cu smantana, frisca batuta, cafeaua si amaretto. Amestecati cele doua preparate (cel din mascarpone, frisca, smantana, cafea si amaretto cu cel din galbenusuri) si lasati la frigider timp de 2-3 ore.

Asamblare: Dupa ce s-a racit blatul de bezea, umpleti cu crema de mascarpone si decorati cu ciocolata rasa, portocale caramelizate si ciocolata neagra topita.