meriți să fii surprins
Crema de zahar ars cu fructe de padure

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

7 bucati bucata Oua Ou
70 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
750 ml ml Lapte Lapte
250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Fructe de padure Fructe de padure
(congelate)
50 g g Zahar brun Zahar brun
1 Zeama de lamaie Zeama de lamaie

caramel

200 g g Zahar Zahar
100 ml ml Apa Apa

Crema de zahar ars cu fructe de padure

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(83)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol, adauga ouale, zaharul si zaharul vanilinat si amesteca cu ajutorul unui tel.

Pune laptele intr-un vas pe foc, adauga si smantana dulce pentru frisca si da intr-un clocot. Lasa putin si apoi toarna in fir subtire peste amestecul de oua cu zahar. Strecoara acest amestec.

Pregateste o tava termorezistenta in care pune formele de ramekin.

Apoi, incepe sa pregatesti caramelul. Pune zaharul si apa intr-un vas pe foc si lasa-le pana se caramelizeaza.

Toarna caramelul in formele de ramekin, distribuindu-l uniform, astfel incat sa poti umple toate formele. Cu ajutorul unui polonic, umple formele de ramekin cu amestecul de oua, zahar, lapte si frisca lichida.

Pune apa fierbinte in vasul termorezistent si da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 160°C, timp de 20-25 minute. Dupa trecerea timpului, verifica daca este gata, astfel: insereaza usor lama unui cutit si, daca iese curata, atunci este gata. Lasa la racit minim 6 ore.

Pasul 2

Pentru sosul de fructe de padure, pune fructele de padure intr-un vas, adauga zaharul si lasa-le sa dea in clocot. Adauga zeama de la o lamaie si lasa-le sa scada pana se ingroasa putin si capata consistenta unui sos.

Serveste crema de zahar ars cu sosul de fructe de padure.

Crema de zahar ars cu fructe de padure
1:10 h

Crema de zahar ars cu fructe de padure

Ingrediente

Ou
7 bucata
Zahar
70 g
Zahar vanilat
2 plic
Lapte
750 ml
Frisca lichida
250 ml
Zahar
200 g
Apa
100 ml
Fructe de padure (congelate)
200 g
Zahar brun
50 g
Zeama de lamaie
1
Crema de zahar ars cu fructe de padure
55 min

Pasul 1

Crema de zahar ars cu fructe de padure

Intr-un bol, adauga ouale, zaharul si zaharul vanilinat si amesteca cu ajutorul unui tel.

Pune laptele intr-un vas pe foc, adauga si smantana dulce pentru frisca si da intr-un clocot. Lasa putin si apoi toarna in fir subtire peste amestecul de oua cu zahar. Strecoara acest amestec.

Pregateste o tava termorezistenta in care pune formele de ramekin.

Apoi, incepe sa pregatesti caramelul. Pune zaharul si apa intr-un vas pe foc si lasa-le pana se caramelizeaza.

Toarna caramelul in formele de ramekin, distribuindu-l uniform, astfel incat sa poti umple toate formele. Cu ajutorul unui polonic, umple formele de ramekin cu amestecul de oua, zahar, lapte si frisca lichida.

Pune apa fierbinte in vasul termorezistent si da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 160°C, timp de 20-25 minute. Dupa trecerea timpului, verifica daca este gata, astfel: insereaza usor lama unui cutit si, daca iese curata, atunci este gata. Lasa la racit minim 6 ore.

Ou: 7 bucata
Zahar: 70 g
Zahar vanilat: 2 plic
Lapte: 750 ml
Frisca lichida: 250 ml
Zahar: 200 g
Apa: 100 ml
Crema de zahar ars cu fructe de padure
15 min

Pasul 2

Sos fructe de padure

Pentru sosul de fructe de padure, pune fructele de padure intr-un vas, adauga zaharul si lasa-le sa dea in clocot. Adauga zeama de la o lamaie si lasa-le sa scada pana se ingroasa putin si capata consistenta unui sos.

Serveste crema de zahar ars cu sosul de fructe de padure.

Fructe de padure (congelate): 200 g
Zahar brun: 50 g
Zeama de lamaie: 1
Crema de zahar ars cu fructe de padure

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2