
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
caramel
200 g g | Zahar Zahar | |
100 ml ml | Apa Apa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrema de zahar ars cu fructe de padure
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol, adauga ouale, zaharul si zaharul vanilinat si amesteca cu ajutorul unui tel.
Pune laptele intr-un vas pe foc, adauga si smantana dulce pentru frisca si da intr-un clocot. Lasa putin si apoi toarna in fir subtire peste amestecul de oua cu zahar. Strecoara acest amestec.
Pregateste o tava termorezistenta in care pune formele de ramekin.
Apoi, incepe sa pregatesti caramelul. Pune zaharul si apa intr-un vas pe foc si lasa-le pana se caramelizeaza.
Toarna caramelul in formele de ramekin, distribuindu-l uniform, astfel incat sa poti umple toate formele. Cu ajutorul unui polonic, umple formele de ramekin cu amestecul de oua, zahar, lapte si frisca lichida.
Pune apa fierbinte in vasul termorezistent si da la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 160°C, timp de 20-25 minute. Dupa trecerea timpului, verifica daca este gata, astfel: insereaza usor lama unui cutit si, daca iese curata, atunci este gata. Lasa la racit minim 6 ore.
Pasul 2
Pentru sosul de fructe de padure, pune fructele de padure intr-un vas, adauga zaharul si lasa-le sa dea in clocot. Adauga zeama de la o lamaie si lasa-le sa scada pana se ingroasa putin si capata consistenta unui sos.
Serveste crema de zahar ars cu sosul de fructe de padure.