meriți să fii surprins
Pasca cu smantana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
70 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
200 g g Faina Faina
800 g g Smantana Smantana
(minim 20%)
150 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
8 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
80 g g Gris de grau Gris de grau
120 g g Faina Faina
6 bucati bucata Albusuri Albus

Pasca cu smantana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:10 h
(69)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune untul (care este la temperatura camerei ) intr-un bol, cu zaharul si amesteca bine cu ajutorul unei spatule. Cand amestecul devine omogen, adauga zaharul vanilinat si cele 2 galbenusuri.

Mixeaza pana se omogenizeaza si apoi adauga faina. Incorporeaz-o si pe ea cu ajutorul spatulei pana obtii o coca pe care o pui pe o folie alimentara si o lasi 30-40 de minute la rece.

Intre timp, pregatesti o tava tapetata cu hartie de copt.

Pune coca intre doua foi de copt si intinde-o bine. Dupa ce ai intins-o, pui foaia in tava si o dai din nou la rece pana pregatesti umplutura.

Pasul 2

Pune smantana intr-un bol mare. Adauga zaharul si amesteca. Pune si zaharul vanilinat si galbenusurile si amesteca din nou. Urmeaza grisul si faina si amesteca foarte bine totul cu un tel.

Separat, bate albusurile spuma si apoi incorporeaza-le usor in amestecul de smantana, galbensuri, gris si faina.

Amestecul obtinut toarna-l in coaja de pasca si da la cuptor, la 160°C, timp de 60 de minute.

Dupa ce o scoti de la cuptor, las-o sa se raceasca 5 - 6 ore sau mai bine pana a doua zi. Nu taia cat este calda. Pudreaza cu zahar pudra si feliaza a doua zi.

Pofta buna!

2 oferte

Smântână pentru gătit Smântână pentru gătit
Smântână pentru gătit
22.02 - 25.02
-25%
3,99
2,99Lei
Făină albă de cozonacFăină albă de cozonac
Făină albă de cozonac
19.02 - 25.02
-29%
2,35
1,65Lei
Pasca cu smantana
2:10 h

Pasca cu smantana

Ingrediente

Unt
150 g
Zahar
70 g
Zahar vanilat
1 plic
Galbenus
2 bucata
Faina
200 g
Smantana (minim 20%)
800 g
Zahar
150 g
Zahar vanilat
1 plic
Galbenus
8 bucata
Gris de grau
80 g
Faina
120 g
Albus
6 bucata
Pasca cu smantana
50 min

Pasul 1

Aluat pasca

Pune untul (care este la temperatura camerei ) intr-un bol, cu zaharul si amesteca bine cu ajutorul unei spatule. Cand amestecul devine omogen, adauga zaharul vanilinat si cele 2 galbenusuri.

Mixeaza pana se omogenizeaza si apoi adauga faina. Incorporeaz-o si pe ea cu ajutorul spatulei pana obtii o coca pe care o pui pe o folie alimentara si o lasi 30-40 de minute la rece.

Intre timp, pregatesti o tava tapetata cu hartie de copt.

Pune coca intre doua foi de copt si intinde-o bine. Dupa ce ai intins-o, pui foaia in tava si o dai din nou la rece pana pregatesti umplutura.

Unt: 150 g
Zahar: 70 g
Zahar vanilat: 1 plic
Galbenus: 2 bucata
Faina: 200 g
Pasca cu smantana
1:20 h

Pasul 2

Umplutura pasca

Pune smantana intr-un bol mare. Adauga zaharul si amesteca. Pune si zaharul vanilinat si galbenusurile si amesteca din nou. Urmeaza grisul si faina si amesteca foarte bine totul cu un tel.

Separat, bate albusurile spuma si apoi incorporeaza-le usor in amestecul de smantana, galbensuri, gris si faina.

Amestecul obtinut toarna-l in coaja de pasca si da la cuptor, la 160°C, timp de 60 de minute.

Dupa ce o scoti de la cuptor, las-o sa se raceasca 5 - 6 ore sau mai bine pana a doua zi. Nu taia cat este calda. Pudreaza cu zahar pudra si feliaza a doua zi.

Pofta buna!

Smantana (minim 20%): 800 g
Zahar: 150 g
Zahar vanilat: 1 plic
Galbenus: 8 bucata
Gris de grau: 80 g
Faina: 120 g
Albus: 6 bucata
Pasca cu smantana

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2